o femeie și patru bărbați, prinși băuți la volan pe drumurile din județul sibiu
foto: arhivă

O femeie și patru bărbați s-au ales cu dosar penal fiindcă s-au urcat băuți la volan. Aceștia au fost prinși de polițiștii rutieri pe drumurile din județul Sibiu. 

Unul dintre șoferii băuți a fost depistat în Jina. „La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 20,00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Jina de către un bărbat în vârstă de 27 de ani, din aceeași localitate. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În noaptea de 21 spre 22 ianuarie, în jurul orei 02:00, în orașul Avrig, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un alt șofer, aflat la volanul unui autoturism condus pe strada Gheorghe Lazăr. Cu o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului i s-au recoltat probe biologice, după care polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Apoi, în 22 ianuarie, în jurul orei 11:00, pe strada Monumentului din localitatea Sadu, un sibian în vârstă de 53 de ani a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la nivelul Poliției Orașului Cisnădie s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

În 23 ianuarie, în jurul orei 03,00, pe Șoseaua Sibiului, la ieșirea din localitatea Șelimbăr spre municipiul Sibiu, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificată o sibiancă în vârstă de 40 de ani. „Aparatul etilometru a afișat o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia fiind însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ultimul șofer a fost depistat în 24 ianuarie, în jurul orei 10,00, pe raza localității Jina. Acesta o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Este vorba despre un localnic în vârstă de 36 de ani, față de care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu