cartonaș cu michael jordan vândut la licitație cu 840.000 de dolari - a fost semnat în 1997 de baschetbalist
(Photo by Scott Cunningham/NBAE via Getty Images)

Un cartonaș cu autograf Michael Jordan 1997 Upper Deck Game Jersey Patch a fost vândut pentru 840.000 de dolari la o licitație. Acesta este al șasea cel mai scump cartonaș reprezentându-l pe dublul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice.

Cartonașul este din 1997, cu un an înainte de a doua retragere a lui Jordan, și are alături o bucată din tricoul purta la meciul All-Star al Asociației Naționale de Baschet (NBA) din 1992, precum și o replică a acelui tricou, transmite Mediafax.

În total au fost distribuite 23 de exemplare din această ediție, același număr de tricou pe care sextuplul campion NBA l-a purtat de-a lungul carierei sale la Chicago Bulls și Washington Wizards.

Acest ultim cartonaș, vândută la o licitație PWCC, a fost clasificată de Beckett ca fiind „mint/near mint”, o clasificare foarte apropiată de calitatea maximă specifică unui cartonaș nou.

Autograful de pe cartonaș a primit de asemena un punctaj „pristine” de 10.

„Aceasta este una dintre cele mai greu de achiziționat cartonașe cu Michael Jordan de pe planetă”, a declarat Jesse Craig, vicepreședinte de vânzări la PWCC Marketplace.

„Este de fapt foarte dificil să obții o notă mare pentru autograf. Multe dintre acestea vin cu note de 8, maxim 9. Un astfel de obiect poate ajunge la licitație foarte rar.”

Jordan a înregistrat un maxim de 18 puncte pentru echipa Conferinței de Est în timpul meciului All-Star din Orlando în 1992.

Acela a fost anul în care Jordan a câștigat a doua sa medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Barcelona, adăugând-o la cea pe care o obținuse la Los Angeles 1984.

Echipa Conferinței de Est a pierdut în fața echipei Conferinței de Vest, condusă de Magic Johnson cu 153-113.

Unul dintre cartonașele din prima perioadă ca jucător ale lui Jordan a fost vândut cu 1.008.000 de dolari la casa de licitații Christie’s, vara trecută.

În septembrie, un tricou al lui Jordan din finala NBA din 1998 a fost vândut la licitație cu suma record de 10,1 milioane de dolari.

În luna următoare, un tricou de la Wizards, de la ultimul său meci din carieră, a fost vândut în particular pentru 900.000 de dolari.

Ultima oră

Comentariul meu