ursitoarele de botez, la mare căutare la sibiu - prețuri de la 600 de lei pentru un ”show”

Ursitoarele rămân la mare căutare în Sibiu, chiar și după ce pandemia și-a pus amprenta asupra evenimentelor. Tinerele aduc un strop de magie la petrecerile de botez, părinții fiind nevoiți să plătească câteva sute de lei pentru „show”.

În trecut, ursitoarele erau considerate făpturi mitice, înfățișate ca ipostaze divine prin intermediul cărora acționează soarta. Acum nu mai sunt considerate făpturi mitice, însă sunt de nelipsit de la evenimentele dedicate nou-născuților, tradiția mergând mai departe. Spectacolul ursitoarelor durează de obicei 30 de minute, însă acesta se poate prelungi în funcție de cerințele clienților.

La fel ca formațiile, organizatorii de evenimente și alte afaceri care sunt în strânsă relație cu nunțile și evenimentele speciale, ursitoarele au avut și ele parte de un declin în pandemie, însă acum cererea este mai mare ca niciodată. Rar mai sunt petreceri de botez unde să nu fie invitate ursitoarele să facă spectacol pentru câteva minute. Tinerele care „prevestesc” soarta micuțului nu sunt căutate doar în Sibiu, ci și în zonele limitrofe precum Agnita, Tălmaciu sau Avrig.

Ursitoarele de Poveste” sunt unele dintre cele mai cunoscute în Sibiu. Alexandra Gavrilov, actriță și pedagog, a pus bazele acestui proiect în urmă cu câțiva ani. „Ursitoare de Poveste Sibiu este un proiect de suflet pentru mine, un proiect pe care l-am crescut și l-am dezvoltat cum am știut mai bine în cei patru ani de activitate. Echipa noastră este formată din actrițe și studente la actorie, fete foarte frumoase și talentate care reușesc, de fiecare dată, impresioneze părinții și invitații prezenți la evenimente. Calitatea momentului artistic este foarte importantă pentru mine, motiv pentru care lucrăm mereu textul și modul în care interpretăm, pentru a putea prezenta publicului cea mai bună variantă”, spune tânăra.

Citește și: Ursitoarele de Poveste din Sibiu – Fac oamenii fericiți și aduc zâmbetele pe buzele tuturor

ursitoarele de botez, la mare căutare la sibiu - prețuri de la 600 de lei pentru un ”show”

Carmen de la „Ursitoare Regale Sibiu” spune că au evenimente aproape în fiecare weekend. „Sincer, se mai caută ursitoare. În fiecare weekend sau la două weekend-uri noi avem evenimente. La mine povestea ursitoarelor a pornit din iubirea pentru copii, terminând și un liceu cu profil pedagocic”, spune tânără.

Mascotele printre preferințele părințiilor

Grațiela Ungureanu este din Vâlcea și are numeroase evenimente de onorat la Sibiu. „Noi facem un spectacol pentru copii cu ursitoare moderne, regale sau îmbrăcate în îngerași. Avem și show amuzant cu ursitoarea rea când îi invităm pe toți la dans. Dispunem de mascote simpatice, pictăm copiii pe față și facem poze cu cine își dorește. Textul, mesajele şi versurile ursitoarelor sunt adaptate de un scenarist, astfel încât să vorbească despre persoanele importante din viața familiei precum, bunici, părinți, nași și moşi”, spune Grațiela, administratorul „Ursitoare Sibiu”.

ursitoarele de botez, la mare căutare la sibiu - prețuri de la 600 de lei pentru un ”show”

Cu toate că ursitoarele rămân la mare căutare în Sibiu, părinții optează și pentru mascote cu Mickey Mouse sau alte personaje amuzante care să îi binedispună pe copii. „Ne-am dorit să putem oferi, pe lângă momentele artistice cu ursitoare pentru botez, moț și nuntă, și momente de animație pentru copii. Din acest motiv, din acest an, ne-am dezvoltat puțin, reușind să venim în întâmpinarea clienților cu ateliere pentru copii, pictură pe față, dansuri, baloane de săpun și jocuri interactive”, spune Alexandra.

Prețurile pentru spectacolul ursitoarelor începe de la 600 lei și poate ajunge la 900 lei, în funcție de serviciile pe care clienții și le doresc.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu