csu s-a calificat în grupa 1-10 după o victorie muncită la ploiești

În etapa a 17-a a Ligii Naționale de baschet masculin, BC CSU Sibiu a obținut ieri un succes crucial în deplasare,  85-72 cu CSM Petrolul Ploiești.

Prin victoria de la Ploiești, echipa pregătită de Tomas Rinkevicius și-a asigurat astfel un loc în faza a doua a Ligii Naționale. CSU Sibiu a câștigat ambele dispute cu CSM Ploiești și ardelenii nu mai pot fi depășită de gruparea prahoveană în clasament. Chiar și în cazul unei înfrângeri cu CSM Târgu Jiu, în ultima etapă, galben-albaștrii sunt calificați în Top 10.

Primele trei sferturi au fost foarte echilibrate și cele două echipe au mers cap la cap. După 10 minute, Sibiul conducea cu 25-22, dar Ploieștiul a trecut în avantaj în startul sfertului secund: 31-27. Ardelenii au revenit și la pauza mare conduceau cu 42-39. Sfertul al treilea a fost la fel de echilibrat și după 30 de minute, Sibiul avea 62-60. În ultimul sfert, Ploieștiul a condus ultima dată cu 68-66, după care finalul de joc a aparținut complet oaspeților! CSU Sibiu s-a impus cu 85-72 și și-a asigurat un loc în faza următoare a Ligii Naționale. Chiar dacă este pe locul 6 înaintea ultimei etape, cu 23 de puncte, Sibiul va urca automat în top 5, deoarece Ploieștiul (24 puncte) nu mai are niciun meci de disputat.

Letonul Roberts Blumbergs a fost ieri decisiv în această victorie, fiind cel mai bun marcator al partidei, cu 26 de puncte și 7 recuperări. De altfel, Blumbergs este  cel mai bun marcator al Sibiului în acest sezon, cu o medie de 17,9 puncte. Rareș Uță s-a remarcat și el cu 15 puncte și 7 recuperări. ”Echipa a jucat foarte bine, mai avem câteva lucruri de îmbunătățit, dar a fost un meci foarte bun pentru noi. Nu suntem pe locul pe care ni-l doream, este doar vina noastră, dar trebuie să muncim în continuare”  a declarat letonul Roberts Blumbergs.

În ultima etapă din Conferința A, BC CSU Sibiu primește vizita celor de la CSM Târgu Jiu.

În faza a doua, Sibiul întră în grupa 1-10 cu punctajul acumulat în meciurile directe cu celelalte patru echipe calificate din Conferința A.  Ardelenii mai joacă 10 meciuri, în sistem fiecare cu fiecare, tur-retur, cu echipele calificate din Conferința B. După faza a doua, se stabilește play-off pentru 1-8, echipele de pe locurile 9 si 10 nu mai joacă, iar echipele de pe locurile 11-18 vor juca play-out.

csu s-a calificat în grupa 1-10 după o victorie muncită la ploiești

Ultima oră

Comentariul meu