centrul multifuncțional din lazaret a fost finalizat - va fi administrat de direcția de asistență socială

Centrul multifuncțional de servicii sociale din cartierul Lazaret a fost finalizat. La mijlocul lunii decembrie a avut loc recepția lucrărilor, iar la finalul lunii ianuarie consilierii locali urmează să voteze un proiect de hotărâre ce vizează înregistrarea centrului în evidențele municipiului și transmiterea lui în administrarea Direcției de Asistență Socială. 

Centrul multifuncțional, situat în vecinătatea Liceului Henri Coandă, cu acces din strada Oțelarilor, a fost construit pentru comunitatea marginalizată din municipiul Sibiu, fiind primul de acest fel din oraș. În acest loc, atât tinerii, cât și vârstnicii, vor putea desfășura diverse activități. 

centrul multifuncțional din lazaret a fost finalizat - va fi administrat de direcția de asistență socială

„Comunitatea din cartierul Lazaret va avea la dispoziție (…) un centru multifuncțional în care copiii și vârstnicii din familii cu o stare materială precară pot găsi sprijin. Copiii vor putea pregăti temele în acest Centru, vor participa la activități educative și recreative, iar vârstnicii vor avea aici un centru pentru socializare și activități recreative de grup”, spunea Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, în decembrie 2020, când a fost semnat contractul pentru proiectarea și construcția centrului cu firma Balor Cons. 

Centru cu servicii specializate pentru copii și vârstnici

Centrul multifuncțional, cu o suprafață de 433,34 metri pătrați, compartimentat cu parter, etaj și mansardă, cuprinde două săli dedicate activităților vârstnicilor, o sală de sport, două săli de activități pentru copii și tineri, trei săli multimedia, o ludotecă, birouri pentru personal și alte spații administrative și de depozitare. 

El va fi, practic, un loc de sprijin al copiilor aflați în dificultate socială, dar și pentru persoanele vârstnice aflate în astfel de situații. Centrul a fost construit și cu scopul de a preveni abandonul școlar al elevilor, cerșetoria, infracționalitatea sau alte activități anti-sociale. De asemenea, oamenii vor putea beneficia aici și de consiliere psihologică. 

centrul multifuncțional din lazaret a fost finalizat - va fi administrat de direcția de asistență socială

Lucrarea a fost recepționată în 15 decembrie 2022, iar în următoarea ședință de consiliu local, de la finalul lunii ianuarie, urmează să fie votat un proiect de hotărâre pentru trecerea clădirii din domeniul privat al municipiului Sibiu, în domeniul public al municipiului Sibiu. Construcția va fi înregistrată în evidențele municipiului, apoi va fi transmisă în administrarea Direcției de Asistență Socială Sibiu. 

Centrul multifuncțional de servicii sociale a fost realizat printr-o investiție de peste 6 milioane de lei. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Mulțumim PMS, doamnei primar, acum avem și noi ăștia mai defavorizați unde sa spargem semințe in condiții civilizate, să facem un duș sa ne mai albim diverse, ce sa mai vorbim de bideurile automate, jos pălăria. Copii noștri nu vor mai sta pe la colț de stradă ci vor sta pe enternet să socializeze. Ce sa mai vorbim și de faptul că niște oengeuri vor avea parte și ele de niște bănuți in plus lunar și cum că Sibiul se va imbogati cu un director în plus platit din impozitele prostimii.Bravo !!!?