peste 200 de petiții, adresate primăriei sibiu în ultimele șase luni - cele mai multe vizează repararea străzilor

În ultimele șase luni din anul 2022, au fost înregistrate peste 200 de petiții adresate Primăriei Municipiului Sibiu, 25% dintre ele se referă la probleme gospodărești, asfaltare și reparații străzi, sensuri unice, semaforizare și iluminat public.

Peste douăzeci de petiții au avut în vedere disciplina în construcții. Mai exact, executarea unor lucrări de construcții fără forme legale sau creșterea animalelor în zone interzise. Tot douăzeci de sesizări au fost făcute legat de parcări și ocuparea domeniului public, respectiv mașini abandonate pe domeniul public.

Petiții au mai fost făcute și în ceea ce privește managementul deșeurilor și colectarea lor, amenajarea şi întreţinerea parcurilor şi zonelor verzi și amenajarea locurilor de joacă pentru copii. Au fost făcute sesizări referitoare la tulburarea liniștii publice și legate de nesoluţionarea în termen a dosarelor de urbanism. „Având în vedere termenul legal de soluţionare a petițiilor, 154 răspunsuri au fost redactate în termen, indiferent dacă soluţia a fost favorabilă sau nefavorabilă , 8 răspunsuri la petiţii au fost redactate peste termenul de 30 de zile, deoarece aspectele sesizate au necesitat o cercetare mai amănunţită, restul fiind în curs de soluţionare”, se arată în raport.

 

Ultima oră

Comentariul meu