foto video operațiune de salvare a unui pitbull periculos abandonat lângă sibiu - „jandarmii au stat cu noi mai bine de patru ore”

Operațiune da salvare a unui câine din rasa pitbull a fost realizată cu succes cu ajutorul unui sibian. Tiberiu Adrian, un iubitor de animale a fost cel care a semnalat prezența câinelui și a anunțat autoritățile. 

YouTube video

Joi, 19 ianuarie, Adrian mergea împreună cu soția sa către Racovița, când a observat în zona Hidrocentralei Racovița o câțea din rasa pitbull ce părea abandonată. Au trecut mai departe, cu intenția de a reveni. Când s-au întors la locul cu pricina, cățeaua era ascunsă în tufișuri, speriată și agitată. „I-am cumpărat o franzelă și salam, am dat mai multe telefoane la oamenii pe care îi cunoșteam că se ocupă cu animale abandonate, dar pentru că era din rasa agresivă nu s-au implicat” ne-a spus Adrian. 

În jurul orei 13, Adrian și soția sa s-au întors să verifice care este situația. „Am trimis-o pe soția mea să vadă care este situația pentru că știam sigur că acel câine este abandonat. Un câine care stă de dimineața până seara în același loc nu este pierdut, este abandonat. Când soția mea s-a apropiat, câinele a venit în poziție de atac cu colții scoși. Soția mea s-a speriat, a început să țipe și s-a urcat repede în mașină. Atunci am zis că cel mai bine ar fi să sun la autorități” ne-a spus acesta. 

Operațiunea a durat peste 4 ore

După ce a apelat la 112, Jandarmeria Avrig a răspuns promt la solicitare, iar la locul respectiv s-au deplasat doi jandarmi, care au făcut tot ce le-a stat în putere ca acel cățel să fie luat în siguranță din zonă. „Au adormit-o frumos, cu pușca cu tranchilizant. În mod normal, câini de luptă, dacă sunt foarte agresivi au dreptul să îi eutanasieze, dar nu au vrut să facă asta. L-au salvat”.

Viceprimarul comunei Racovița, Bucur Simion, s-a implicat direct în acest caz, venind personal la fața locului pentru a se asigura că acel cățel este preluat în siguranță. „Vreau să îi mulțumesc domnului viceprimar pentru implicare. Și jandarmilor, care au stat cu noi mai bine de patru ore. Aceștia au fost coordonați de șeful Jandarmeriei Avrig, Maior Popescu Silviu. Totul s-a terminat cu bine, cățelușa a fost sedată și transportată la adăpostul public Mârșa” ne-a spus Adrian. 

În momentul de față, Adrian vrea să îi găsească pe responsabili. „Am găsit trei martori care i-au văzut pe cei care au abandonat cățeaua. Eu iubesc foarte mult animalele, m-am implicat cât de mult am putut. Am găsit la Târgoviște un om să îl ia” ne-a povestit Adrian. 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Inca nu inteleg de ce este legal sa detii asa un animal salbatic. Pitbullii ar trebui sa fie eradicati. Prezinta doar un pericol nu doar pentru oameni, cat si pentru alte animale. Daca nu ma credeti, cautati vid-uri cu pitbulli atacand. Nici o alta rasa de caine nu face ce face un pitbull.