a murit moise mitulescu, cel mai longeviv dirijor din românia - avea 91 de ani
Sursă foto: Adevărul

Cel mai longeviv dirijor din România, Moise Mitulescu, s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. Profesorul Moise Mitulescu lasă în urmă o carieră impresionantă.

Moise Mitulescu s-a născut în 1932 în comuna Domnești-Argeș. Tatăl său era preot în comună și l-a făcut de la început să fie pasionat de muzică și de cântat. Iar pasiunea și cultul pentru muzică, în special pentru coruri, au fost o constantă în viața și cariera profesorului Moise Mitulescu, relatează Adevărul.

Iată cum îl descria în urmă cu câțiva ani Andrei Iliescu, dirijorul Orchestrei ”Petru Ghenghea”, pe reputatul dirijor Moise Mitulescu: „Un om de o vivacitate deosebită, în continuă acțiune, gata să se apuce de lucru imediat ce a terminat un altul. Această sete de activitate și-a păstrat-o în cursul vieții, fiindu-i motorul care l-a susținut în a se manifesta pe mai multe planuri deodată, încât lăsa impresia că are darul ubicuității!”

Moise Mitulescu a urmat cursurile Conservatorului ”Ciprian Porumbescu” din București, Facultatea de Compoziție – Muzicologie, pe care l-a absolvit în 1956, având profesori de primă mărime, cum ar fi Victor Giuleanu, Dragoș Alexandrescu, Myriam Marbé ori Florica Comișel.

Ultima oră

Comentariul meu