Cu ce să asortezi caviarul - cele mai bune recomandări ale experților

Toată lumea poate recunoaște caviarul la prima vedere, dar puțini știu că această delicatesă provine exclusiv din icre de pește sturion, o specie originară din râurile și lacurile din Europa de Est și Asia Centrală. Este considerat cel mai vechi pește din lume, datând de peste 250 de milioane de ani.

Există aproximativ 25 de tipuri de sturioni, dar cele mai apreciate soiuri de caviar sunt icre ale sturionilor Beluga, Osetra și Sevruga.

Norocoși sunt cei puțini care au mâncat caviar negru adevărat. Culoarea celui mai scump caviar negru, caviarul beluga, variază de la un gri ușor închis la un negru dens. Cu cât caviarul este mai strălucitor, cu atât mai scump este prețul. Culoarea caviarului kaluga poate fi gri închis, maro închis sau negru. Caviarul de sturion are un ton galben-maroniu sau bronz.

De-a lungul acestui articol vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să vă bucurați de această delicatesă exotică fără să pierdeți din savoarea ei.

Cum să însoțești caviarul pentru a te bucura pe deplin de el

Caviarul ar trebui consumat cu linguri de sidef, deoarece tacâmurile de argint sau metalice pot altera aroma de icre.

Pentru a gusta caviarul, pur și simplu turnați o lingură pe partea superioară a mâinii cu pumnul închis, separați icrele cu o lingură pentru a aprecia dimensiunea și textura lor, apoi duceți-le la gură și gustați aroma lor incredibilă. Dar nu-l mestecați, lăsați-l să se topească și savurați-l în liniște.

Acum că știți cum să apreciați între un caviar bun, iată o mare varietate de idei pentru a-l savura acasă.

Cel mai tradițional mod de a însoți caviarul: servițu-l cu clătite rusești (blini)

Caviarul cu blini este un aperitiv perfect pentru a profita la maximum de aroma sa.

Blini sunt mici clătite pufoase de origine slavă. Sunt foarte asemănătoare cu clătitele și pot fi făcute acasă cu foarte puține ingrediente:

100 g făină de grâu, puțin piper negru măcinat, un vârf de cuțit de sare, 15 g drojdie proaspătă, 20 centilitri de lapte, 1 ou și puțin ulei de măsline.

În trei pași, acestea sunt gata să vă impresioneze oaspeții:

Se încălzește laptele într-o cratiță, apoi se dă deoparte și se diluează drojdia. Se cerne făina, împreună cu zahărul, sarea și piperul.

Se cerne făina. În centru se pun ouăle și laptele. Se amestecă până când se formează un aluat omogen.

Se unge o tigaie mică cu unt și se toarnă o parte din aluat cu ajutorul unui polonic. Se rotește tigaia astfel încât fundul să fie acoperit. Se lasă să se gătească timp de un minut, se întoarce și se lasă să se rumenească pe cealaltă parte. Se scoate pe o farfurie, se acoperă și se repetă aceeași operațiune până când aluatul este gata. Se servește cu lapte bătut, caviar și arpagic.

Serviți caviarul cu biscuiți nesărați, cracker sau pâine prăjită

O altă opțiune mai simplă pentru a savura caviarul este pâinea prăjită, biscuiții sau feliile crocante. Întindeți puțin unt pe fiecare felie înainte de a pune caviarul pe ea, iar gustul va fi îmbunătățit.

Canapele de caviar

Canapés sunt o rețetă foarte ușor de făcut, singurul lucru de care aveți nevoie este aluatul, deoarece umplutura va fi caviar. De asemenea, puteți adăuga un fel de cârnați, brânză sau sos.

De asemenea, puteți folosi orice aluat vă place, foietaj, vinete, dovlecei, napolitane… Dar nu uitați că cel mai important lucru la acest fel de mâncare este prezentarea!

Fructe de mare, un alt acompaniament excelent pentru caviar

Fructele de mare sunt un clasic la petrecerile de Crăciun sau la sărbătorile importante, nu lipsesc niciodată de pe masă. În acest an vă puteți surprinde oaspeții cu o notă de caviar.

Caviar ca acompaniament pentru carpaccio

Această opțiune este potrivită pentru toate gusturile, deoarece opțiunile pentru carpaccio sunt infinite. Puteți însoți caviarul așa cum doriți, cu carpaccio de vită, carpaccio de creveți roșii, chiar și carpaccio de sturion.

Caviar de însoțire cu garnituri

La toate ideile pe care vi le-am dat pe parcursul acestui articol, puteți adăuga tot felul de dressinguri care să pună în valoare aroma caviarului. Cele mai frecvente sunt ierburile proaspete, cum ar fi pătrunjelul sau mărarul, smântâna sau o picătură de suc de lămâie.

Cele mai bune băuturi pentru a însoți caviarul

În cele din urmă, este esențial să însoțim această experiență cu o băutură care să fie la înălțimea sarcinii de a face un festin de arome.

Idei: hering

Există clasicele, cum ar fi șampania sau prosecco, o vodcă bună și rece pentru cei mai îndrăzneți.

Consumați caviar doar rece

Caviarul trebuie consumat întotdeauna la rece, între -2 și 2°C, niciodată la temperatura camerei, iar caviarul care a fost congelat nu trebuie servit niciodată. Acesta trebuie să fi fost bine răcit și se recomandă să se depună toate eforturile pentru a-l menține la o temperatură scăzută.

Ultima oră