pensionar din sibiu amenințat cu popriri pentru o datorie de 8 bani de primaria sectorului 6 - omul nu a locuit niciodată în bucurești

Un sibian a primit înștiințare de poprire a conturilor pentru o datorie de… atenție: opt bani.

Scrisoarea i-a venit de la Direcția Taxe și Impozite Sector 6 București, instituție cu care cetățeanul nu a avut niciodată vreo legătură. Speriat că i se blochează conturile, omul a plătit infima sumă deși nici acum nu îi este prea clar pentru ce. Doar bănuiește, relatează Digi24.

Funcționarii de la Sectorul 6 ridică din umeri și spun că ar fi fost doar o eroare de soft. Nu s-au obosit însă, să îl informeze și pe contribuabil despre acest lucru. Urmăriți un nou episod al campaniei Statul la stat.

Povestea domnului Gheorghe Stoicescu este povestea multor români, victime ale funcționării strâmbe a instituțiilor statului. Este pensionar și din 1990 locuiește în Sibiu. Anul trecut, în decembrie, poștașul i-a adus o scrisoare de la Direcția Taxe și Impozite a sectorului 6 din Capitală. Mare i-a fost mirarea. Era prima dată când îi venea o notificare de la acestă instituție. Era informat că are o datorie de… atenție: 8 bani.

Știind că nu are nicio treabă cu Direcția taxe și impozite a sectorului 6, s-a gândit că este doar o greșeală și a vrut să ignore scrisoarea. Peste noapte însă, l-au apucat temerile. Dacă funcționarii se vor ține de cuvânt și îi vor fi blocate conturile chiar și pentru 8 bani. Așa că, a doua zi, a plătit. A avut norocul că știe să folosească internetul și a achitat totul online.

Ultima oră

Comentariul meu