un nou țepar la sibiu – promite lucrări de renovări interioare, ia avansul și apoi dispare
Sursa foto: Freepik

Mai multe persoane susțin că au fost înșelate de o firmă de amenajări interioare cu, sediul în Sibiu. În prezent, Marius Szakacs, administratorul firmei Prorenov, are mai multe „victime”, atât din Sibiu, cât și Cluj. Antreprenorul își însușește avansul și cheia, iar mai apoi începe să se facă nevăzut. În aceeași situație este și Diana, o tânără din Sibiu care încearcă de câteva luni de zile să recupereze banii și cheia de la administratorul firmei.

Tânăra a semnat contractul cu Marius Szakacs în luna august a anului 2022, iar în octombrie trebuia să se înceapă lucrările. Își dorea să își renoveze apartamentul recent cumpărat în timp util, însă a avut parte de o surpriză. Din cauză că apartamentul a fost inundat, lucrările s-au amânat până în luna decembrie. Din acel moment antreprenorul a amânat să se întâlnească cu clienta să îi restituie banii și cheia, între timp contractul expirând. „Spune că firma a intrat în faliment, apoi nu mai răspunde la telefon. Dar in realitate, dispare o luna, apoi reapare cu anunțuri pe Olx. Am văzut că a reapărut anunțul acum câteva zile. Eu am dat avans de 6000 lei, au lucrat de 1000 apoi a dispărut, deci păgubită de 5000 lei”, spune Diana.

Sibianca nu pare să fie singura „victimă” a lui Marius Szakacs. Pe un grup denumit „Forumul lui Dan”, mai multe persoane au semnalat că au fost înșelate de acest individ. Bărbatul folosește același tipar în vederea înșelăciunii – ia avansul de la client și cheia, iar apoi nu se  mai prezintă la muncă. Totodată, sibianul are mai multe procese pe rol în acest sens, se arată pe Portalul Instanțelor de Judecată.

Zeci de „victime” pe un forum

Cazul Dianei nu este singurul. Pe „Forumul lui Dan” mai multe persoane spun că nu reușesc să își recupereze cheia și avansul. Cel puțin cinci persoane susțin că nu își mai pot recupera banii de la Marius Szakacs. Mesaje cu plângeri sunt de acum 11 luni, dar și de două săptămâni sau cu o săptămână în urmă. Prin urmare, bărbatul continuă „să țepuiască” mai multe persoane folosind aceleași metode. „Acționează pe raza Municipiului Cluj, dar nu numai, ia avansuri de la oameni pentru renovări și nu le începe, fie le începe cu oameni slab calificați, folosește materiale neadecvate și înșală oamenii”, spunea un păgubit postat în urmă cu 11 luni.

Mai recent, cu o săptămână în urmă, o altă „victimă” a scris pe acest grup că se află în aceeași situație. „Marius Szakacs și-a deschis firmă și în Sibiu/ProRenov sau WorldRenov Design. În acte apare una, el zice alta. Am achitat un avans, apoi a dispărut cu cheia și avansul. Nu mai răspunde la telefon. Din ce am înțeles, suntem mai mulți în situația asta. încercăm să mergem penal cu un dosar colectiv, dar e nevoie să ne strângem cât mai mulți. Marius Francisc Szakacs este mare țepar”, spune un alt păgubit.

Din nou pe Olx

După ce bărbatul a dat mai multe țepe, le-a spus clienților că firma a dat faliment și nu le poate restitui banii datorați, acesta a apărut din nou cu un anunț de prestări servicii pe Olx. „Am văzut că a dat iar anunț pe Olx și nu aș vrea să fie și alte persoane păgubite”, spune Diana.

În descrierea anunțului de pe Olx al lui Marius Szakacs, acesta spune despre firmă că este constituită dintr-o „echipă serioasă”, însă clienții se arată a fi de o altă părere. „Echipă serioasă, executăm orice fel de montaje de parchet, zugrăvit manual sau cu pompa, placări ceramice, piatra, travertin, structuri gips carton, modificări termice și electrice, montaje obiecte sanitare, corpuri de iluminat, placări plută, montaj tapet, placări trepte din pluta, fag stejar, ceramice. Oferim consultanță permanentă, garanție de bună executare, contract, factură, garanție 5 ani. Lucrăm cu materialele clientului sau a noastre”, se arată anunțul postat de antreprenor pe Olx.

Contactat de reporterii Ora de Sibiu, Marius Szakacs, administratorul firmei de renovări interioare Prorenov, nu a dat un răspuns despre situație până la publicarea articolului.

 

Ultima oră

Participă la discuție

7 Commentarii

  1. Buna Diana. Imi poti lasa un nr de contact ? Si noi suntem in aceeasi situatie dar cu suma mult mai mare .

  2. Bună, Ionuț. Pățania ta e cu WorldRenov sau Frank Renov din Cluj? Dacă e cu WorldRenov, poate vrei să ne auzim pentru a face un dosar colectiv în instanta.

  3. Sper sa se sesizeze si autoritatile, stiu cel putin 5 persoane care au fost pagubiti, unii chiar peste 30.000 RON.

  4. La mine a venit cu copilul:))) Stie bine ce face tipul asta. Are niste metode de a castiga increderea…incredibile. Iar oamenii care lucreaza pt el…incompetenti maxim. Stie foarte bine cum sa ii gaseasca – numai saraci cu duhul care fac de toate si nimic. I-am vazut oamenii plangand pentru ca au ramas si fara munca si fara salarii…Pe langa Olx. il gasiti si pe Homerun.ro; tepuieste si prin Medias

  5. In analiza online pozele sunt identice cu cele de pe OLX…. functioneaza si sub firma Szaius/Group szaius Custom home builder in Sibiu
    Address: Bulevardul General Vasile Milea 4, Sibiu 550325

    https://www.instagram.com/szaius/?hl=en
    De asemnea se gaseste si o pagina de facebook care are vreo 5000 de like-uri facute in mod artificial… asta se poate vedea cu ochiul liber pentur ca nu are comment-uri la poze sau share sau like… a fost totul facut pentru a castiga increderea oamenilor mai mult ca sigur.

    UPDATE: Dupa o reverificare azi se pare ca si-a sters urma online…anunturile pe OLX si pagina…

  6. Aceasta personalitate, un jeg de om , ca altfel nu ii pot spune , nu are nici pic de scrupule. Am patit-o si noi cu acest tepar. Sper sa ajunga acolo unde ii este locul. El nu lucreaza personal , isi trimite tatal cateva zile si nu mai dai de ei. Sunt fericitul pagubit cu 8000 ron. Are mai multe firme , printre care si FRANK RENOV.