spitalul de psihiatrie cere consiliului județean sibiu bani de avocat - proces cu cincizeci de angajați
foto: arhivă

Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu cere bani de la Consiliul Județean pentru a achiziționa servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare într-un dosar. Mai exact, este vorba despre un proces aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, unde peste cincizeci de angajați ai spitalului au reclamat că lucrează în condiții periculoase, cerând astfel sporuri mai mari. 

Consilierii județeni vor vota în ședința de la finalul lunii ianuarie un proiect de hotărâre privind achiziționarea de servicii juridice de către Spitalul de Psihiatrie în vederea instrumentării unui dosar aflat pe rolul Tribunalului Sibiu în toate fazele procesuale. Consiliul Județean ar urma să suporte costurile. 

Proces cu angajații

Managerul Spitalului de Psihiatrie, Florin Neag, cere Consiliul Județean Sibiu, printr-o adresă, aprobarea achiziționării serviciilor unui avocat care să îi reprezinte în dosarul cu numărul 3023/85/2022 aflat pe rolul Tribunalului Sibiu. „Obiectul dosarului este acțiune în constatare a faptului că reclamanții, în număr de 52, toți angajați ai Spitalului Clinic de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda Sibiu, lucrează în condiții deosebit de periculoase (secțiile de Psihiatrie fiind încadrate, conform art. 7 alin. 1 lit. b) din Cap. II al Anexa nr. II a Legii nr. 153/2017) și, ca urmare, aceștia consideră că li se cuvine un spor pentru condiții deosebit de periculoase în cuantum de 75% din salariul de bază, nu în cuantum de 50% așa cum este în prezent”, se arată în adresă.

Managerul spune că este necesară achiziționarea serviciilor unui avocat specializat în litigii de muncă, dată fiind complexitatea cauzei și implicațiile financiare pe care câștigarea unei astfel de acțiuni le poate avea atât asupra Spitalului de Psihiatrie, cât și asupra celorlalte spitale din județ. 

„Menționăm faptul că instituția nu poate asigura, de către personalul de specialitate juridică angajat o apărare ideală, întrucât activitatea Biroului Contencios din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda Sibiu are un grad foarte mare de încărcare, mai ales că în aceasta perioadă se desfășoară acreditarea spitalului”, se arată în adresa managerului. 

Ultima oră

Comentariul meu