primarul de la miercurea sibiului l-a ”certat” public pe ministrul agriculturii - „nimic din ce ne dă uniunea europeană nu este gratis”

La prezentarea „Planului Național Strategic”, realizată de Ministrul Agriculturii Petre Daea, au fost prezenți fermieri, agricultori, dar și personalități politice locale, inclusiv mai mulți primari ai orașelor din apropierea Sibiului.

Primarul orașului Miercurea Sibiului, Ioan Troancă, a ținut să facă anumite observații după ce prezentarea „Planului Național Strategic” a fost finalizată. Acesta a adus mai întâi cuvinte de laudă la adresa ministrului, ca mai apoi să își exprime mai multe nemulțumiri referitoare atât la banii primiți de la Uniunea Europeană, cât și la subvențiile venite de la stat.

„Păcat că după 32 de ani nu reușim să avem sistemele de irigații repuse în funcțiune. Nimic din ce ne dă Uniunea Europeană nu este gratis. Din păcate, s-a ajuns aici, dar îi vom da noi cu vârf și îndesat. Mai rău este că nu ne producem noi banii. Nu ar trebui să stăm cu mâna întinsă la nimeni, ar trebui să ne descurcăm singuri. Ei au nevoie de noi, nu noi de ei”, spune primarul orașului Miercurea Sibiului.

De asemenea, Ioan Troancă face și o referire la incidentul din luna decembrie, chiar înainte de Crăciun, care a avut loc la primăria din oraș. Mai exact, mai multe persoane nu au primi ajutorul pentru lemne pentru că nu au avut taxele și impozitele plătite. „Subvențiile sunt foarte bune, dar nu totdeauna se duc unde trebuie. Am primit de la Prefectură un document în care ni se repetă că nu avem voie ca și unități administrative să condiționăm eliberarea subvențiilor. Însă eu sunt de părere că nu poți să primești bani și să nu îți plătești datoriile către unitatea administrativă și către stat”, spune Troancă.

Citește și: Scandal la Miercurea Sibiului – Oameni lăsați fără banii pentru lemne de primărie în prag de Crăciun – Primar: “Au restanțe la taxe și impozite”

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu