fermierii dezamăgiți după vizita ministrul agriculturii de la sibiu – a plecat și i-a lăsat cu ochii în soare, fără să stea de vorbă cu ei

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, alături de Prefectul Municipiului Sibiu, Mircea Crețu, politicieni sibieni, cât și fermieri din Sibiu au fost prezenți marți, 17 ianuarie, la Palatul Astra unde a fost prezentat „Planul Național Strategic” pentru următorii patru ani. Fermierii au venit cu așteptări pe care Ministrul Agriculturii nu le-ar fi atins. Aceștia își doreau să poarte un dialog cu el, nu doar să asiste la o prezentare.

Se arată un an productiv din punct de vedere al agriculturii sibiene, dar și naționale. Ministrul Agriculturii Petre Daea a prezentat în amănunt posibilitățile de finanțare la care pot apela fermierii. De la modul în care pot fi obținute finanțări, la sumele exacte care pot fi solicitate de cei interesați. Totodată, vizați au fost și tinerii fermieri care reprezintă viitorul în agricultură, Daea prezentându-le oportunitățile de finanțare. Valoare totala a PNS este de 15, 8 miliarde de euro, bani disponibili până în 2027.

Cu toate că Ministrul Agriculturii și-a dedicat aproximativ o oră pentru prezentarea Planului Național, mulți fermieri au plecat nemulțumiți. Aceștia se așteptau să aibă parte de discuții, ci „nu doar să vorbească unul singur”- în cazul acesta se făcea referire la Ministru. Pe de altă parte, alții deja aveau la cunoștință Planul pe următorii patru ani, fiind bine documentați.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu