cod roșu de viscol puternic în sibiu - sibienii au primit pe telefoane o avertizare ro-alert
foto: arhivă

Sibiul se află sub cod roșu de viscol puternic, începând de marți seara și până miercuri după-amiaza. Autoritățile îi îndeamnă pe sibieni să evite orice deplasare, să se adăpostească și să își ia măsuri de protecție. 

Sibienii au primit o avertizare de tip RO-Alert pe telefoanele mobile, prin care au fost informați că județul este vizat de o alertă extremă. Începând de marți seara și până miercuri după-amiaza, Sibiul se află sub cod roșu de viscol puternic.

cod roșu de viscol puternic în sibiu - sibienii au primit pe telefoane o avertizare ro-alert

„În scopul preîntâmpinării unor situații de urgență, ca urmare a emiterii de către ANM a Avertizării meteorologice de Cod Roșu de viscol puternic, rafale ale vântului de peste 120-140 km/h, valabilă la altitudini de peste 1800 m, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu a întreprins următoarele măsuri: s-au transmis informări comitetelor locale pentru situatii de urgență ale localităților Arpașu de Jos, Cârțișoara, Cârța, Porumbacu de Jos, Avrig, Racovița, Turnu Roșu, Tălmaciu, Boița, Cisnădie, Sadu, Râu Sadului, Rășinari, Poplaca, Orlat, Gura Râului, Săliște, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina, Miercurea Sibiului și Sibiu și s-a transmis mesaj de informare/avertizare Ro-Alert”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

RECOMANDĂRILE ISU Sibiu:

  • Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

În cursul dimineții, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod roșu de viscol pentru zona de munte a județului Sibiu. (DETALII AICI)

Ultima oră

Comentariul meu