atac cu rachete asupara unui bloc din ucraina - cel puțin 35 de persoane au murit, iar alte 75 sunt rănite

Operațiunile de căutare și salvare continuă la aproximativ 40 de ore de la unul dintre cele mai mortale atacuri cu rachete din Ucraina, scrie Sky News. În această dimineață, guvernatorul din Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, a declarat că numărul morților a crescut la 35.

Atacul cu rachete a avut loc asupra unui bloc de apartamente din Dnipro, sâmbătă.Doi copii se numără printre morți, a precizat Reznichenko, relatează Mediafax.

Alte 75 de persoane sunt rănite, în timp ce 35 de persoane sunt încă dispărute.

Alte câteva cadavre au fost recuperate de sub dărâmături în cursul nopții, iar căutările continuă.

Primarul orașului, Boris Filatov, a declarat ieri că șansele de a salva oameni sunt acum „minime”. „Cred că numărul morților va fi de ordinul zecilor”, a spus el.

Ucraina a declarat că blocul a fost lovit de o rachetă rusească Kh-22, o armă învechită, despre care se știe că este imprecisă și pentru care Ucraina nu dispune de apărare aeriană.

Rusia nu a recunoscut în mod specific atacul, dar ministerul său al apărării a emis o declarație în care a afirmat că a lansat un val de lovituri cu rachete împotriva infrastructurii și a siturilor militare ucrainene.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că vor continua căutările pentru supraviețuitori. „Operațiunile de căutare și salvare și de demontare a elementelor structurale periculoase continuă non-stop. Continuăm să luptăm pentru fiecare viață”, a declarat el.

Ultima oră

Comentariul meu