ce aruncă sibienii la gunoi - animale, peruci sau bijuterii, printre cele mai întâlnite
sursa foto: Facebook.com/ Sibiu Hipodrom

Sibienii aruncă unele dintre cele mai bizare lucruri în pubelele de gunoi. Deși reprezentanții firmei SOMA susțin că lucrurile au mers spre bine în ultimii ani și că oamenii devin din ce în ce mai conștienți de lucrurile de care se debarasează, colectarea selectivă și pubelele de gunoi din spațiile publice nesupravegheate rămân totuși o problemă majoră. 

Cele mai bizare obiecte găsite de lucrătorii stației de sortare din Sibiu provin în cele mai multe cazuri din pubelele amplasate pe spațiul public, acolo unde oamenii aruncă bijuterii mai mult sau mai puțin valoroase, bani, aparate electrocasnice, documente, obiecte personale intime, obiecte noi sau chiar peruci.

Deșeurile de origine animală sunt și ele destul de frecvente, iar cele mai întâlnite animale găsite sunt găinile, pisicile, câinii sau porcii de dimensiuni mici. Aceste animale sunt predate ulterior celor de la departamentul de colectare în vederea incinerării. “Din păcate, animale se găsesc frecvent, dar nu din pubelele colectate din poartă în poartă, de la case. Cele mai multe le găsim la pubelele amplasate pe domeniul public” transmit reprezentanții stației de sortare.

Colectarea selectivă, o problemă

Punerea deșeurilor în pubelele corespunzătoare reprezintă încă o problemă majoră pentru unii sibieni, acesta fiind un lucru pe care cei de la SOMA îl întâlnesc zi de zi. “Cel mai ciudat este că deși cetățenii au pubele pentru pentru fiecare tip de deșeu, ei aruncă amestecat. În plus, în pubelele galbene, albastre și verzi întâlnim deseori aruncate la întâmplare deșeuri de construcții (rigips, polistiren, vată minerală și resturi materiale), deșeuri vegetale, resturi de mâncare, borcane, sticle de sticlă sau îmbrăcăminte” transmit reprezentanții SOMA.

ce aruncă sibienii la gunoi - animale, peruci sau bijuterii, printre cele mai întâlnite

“Nu putem spune că e grav. Nu mai e ca la început. Lumea începe să înțeleagă și să fie conștientă ce și unde aruncă, doar că punctele de colectare nesupravegheatene generează în continuare probleme” completează aceștia.

Ultima oră

Comentariul meu