apar noi „victime” ale țeparului cu materiale de construcții din sibiu - „îmi datorează 80.000 lei”

Numărul țepelor date de antreprenorul sibian Nicolae Pițigoi este unul copleștior. Pe lângă mai multe procese aflate pe rol, zeci de sibieni înșelați încă speră că vor primi banii de la administratorul firmei Kynsib.

apar noi „victime” ale țeparului cu materiale de construcții din sibiu - „îmi datorează 80.000 lei”

Administratorul firmelor de construcții Kynsib și Hermes Sibsped, Nicolae Pițigoi, a „țepuit” zeci de sibieni, mulți dintre ei încă așteptând ca banii să le fie înapoiați. După articolul apărut în Ora de Sibiu, bărbatul ar fi sunat mai multe persoane pentru a achita sumele exorbitante de bani pe care le datora. Cu peste 20 de dosare deschise la Tribunalul Sibiu, pe numele Nicolae Pițigoi, majoritatea pentru executare silită după ce ar fi „țepuit” nu doar persoane fizice, ci și firme, lista „victimelor” lui Pițigoi nu se termină aici.

Florin Popa, administratorul unei firme de construcții, este un alt păgubit de Pițigoi care a vrut să își spună povestea. În decursul anului 2022 acesta i-ar fi vândut materiale de construcție în valoare de peste 80.000 lei, sumă de bani care nu i-a fost restituită nici până în ziua de astăzi. „Vreau ca oamenii să se ferească de el. Am livrat marfă către Kynsib în lunile martie, aprilie și nu am primit banii pe trei facturi. În iulie era data scadentă a plăților și noi suntem deja în ianuarie. Mă tot suna să îmi spună că îmi plătește, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Atunci am decis să îl dau în judecată”, spune Popa, administratorul firmei Bella Cataleya.

Florin Botezan și Marius Sârbu au fost și ei înșelați de antreprenorul Nicolae Pițigoi cu sume de mii de euro. „ Eu am o firma cu utilaje de construcție, i-am dus materiale cu mașinile și nu mi-a dat banii. În prezent, are să îmi dea 32.000 lei. Am depus plângere la Poliție”, spunea Marius Sârbu pentru Ora de Sibiu. CITEȘTE ȘI: Țepe cu materiale de construcții la Sibiu – Zeci de persoane și firme înșelate de un antreprenor – Procese pe bandă rulantă

Antreprenorul sibian spune că nu mai are alte conflicte, în afară de cel care îl implică pe Florin Botezan. „Eu nu mai știu să am cu altcineva probleme. Cineva chiar vrea să îmi facă rău și să mă distrugă. Prefer să nu mai comentez”, spune Nicolae Pițigoi.

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

Publică

  1. Daca va interesați puțin, o să vedeți că a mai fost condamnat și închis pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, și dacă nu greșesc pentru gestiunea frauduloasa.
    Dar na, când omul vrea să facă vânzări cu orice preț, acesta este rezultatul.
    Ghinion!

  2. Nu-l mai numiti „anteprenor” . E doar un tzepar . Pe romaneste hoț . Cat despre pagubiti , nu mai dati bani inainte sa vedeti marfa . Suntem in Romania.

  3. E halucinant: „cineva chiar vrea să îmi facă rău şi să mă distrugă”, spune el. Tot Universul e de vină, numai el nu are nicio vină.
    Asta se întâmplă atunci când legile sunt vagi şi, mai mult de atât, când cei care ar trebui să le aplice o fac…nimeni nu ştie ce sau cum.
    Individul nu putea face toate astea fără ajutor/complici. În reţeaua de minciuni, pe care e cert că şi el a început să o creadă, cineva îl ajută: familie, rude, poate chiar prieteni (căci e greu să crezi că un astfel de om are prieteni). Dacă braţul legii ar fi orientat înspre prevenţie, ar putea iniţia o modificare legislativă care să pună la plată inclusiv pe cei care participă la ilegalităţile acestea. Şi putem paria că niciun ban nu este în contul său, putem paria că niciun bun nu îi aparţine. Dar conduce maşini scumpe şi are grijă de imaginea sa exterioară. Cineva(complice) deţine toate conturile (în care s-au virat bani), cineva (tot complice) deţine bunurile cu care păstrează aparenţe (maşină, locuinţă, sediile firmelor, etc), altcineva (alt complice), îi dublează minciunile sau nu îl contrazice, şi aşa mai departe. Iar un sistem legal funcţional ar putea descoperi complici, bunuri înstrăinate,etc.; ar putea valorifica şi despăgubi, măcar în parte, pe cei care cred în sistemul de justiţie şi au mizat pe asta.
    Atunci indivizi de genul Pitigoi, ar gândi, poate, de două ori înainte să facă dezastre de genul ăsta, iar complicii s-ar împuţina sau ar dispărea, minciunile ar fi mai greu de crezut, etc.
    Cum poate un individ să închidă şi să deschidă atât de uşor firme?
    Cum poate un individ să deschidă un cont şi să nu se reţină automat măcar parte din banii intraţi, dacă sunt hotărâri judecătoreşti luate pentru despăgubirea unei alte persoane?
    Cine sprijină acţiunile astea?
    Dar, cel mai important, cine ar trebui să răspundă la întrebările astea şi să apere/protejeze/facă dreptate?
    Ar fi interesant dacă Ora de Sibiu ar încerca să găsească pe cei care ar trebui sau pot să răspundă; cred că e un început bun, dar ar trebui continuat…în cele din urmă, sunteţi, una dintre puterile unui stat, a cincea parcă.