țeparii cu terenurile fictive, care au luat peste un milion de euro de la doi sibieni, scapă de arest
FOTO arhivă

Bărbații care timp de trei ani au înșelat doi sibieni și i-au făcut să plătească sume colosale de bani pentru niște terenuri fictive, au scăpat de arest. Indivizii au fost plasați sub control judiciar. 

Cei doi indivizi, în vârstă de 35 și 37 de ani, au fost reținuți de oamenii legi, fiind cercetați pentru înșelăciune și fals informatic, după ce, vreme de trei ani, au dat țepe cu terenuri scoase fictiv la vânzare, creând un prejudiciu de peste un milion de euro. În cursul zilei de joi, amândoi au ajuns în fața judecătorilor, care i-au plasat sub control judiciar.

„În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus față de cele două persoane aplicarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cercetările în acest caz continuă”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Vă reamintim că, în perioada 2019 – 2022, cei doi bărbați le-ar fi prezentat persoanelor vătămate, un bărbat și o femeie, din municipiul Sibiu, oferte fictive privind achiziția mai multor terenuri din județul Sibiu. Acestea ar fi fost induse în eroare cu privire la faptul că parcelele de teren erau scoase la vânzare fie prin intermediul unor executori judecătorești, fie prin intermediul serviciilor de taxe și impozite din cadrul administrației locale din municipiul Sibiu și localitatea Șelimbăr. Astfel, prețurile de achiziție ar fi fost mult mai mici decât cele practicate pe piața imobiliară pentru bunuri similare, acest lucru determinând persoanele vătămate să le remită celor doi bărbați diferite sume de bani, pentru a achiziționa în numele lor terenurile prezentate.

După așa-zisa achiziționare a terenurilor, persoanele vătămate ar fi fost, din nou, induse în eroare, în sensul că ar datora diverse sume de bani, cu titlu de obligații fiscale, taxe, impozite sau alte sume de bani, cu privire la administrarea terenurilor în cauză, fapt ce le-ar fi determinat pe acestea să le ofere bărbaților alți bani pentru a efectua, în numele lor, plățile respective.

Prin acest mod de operare, a fost cauzat un prejudiciu de 1.211.350 de euro şi 73.450 de lei. (DETALII AICI)

Ultima oră

Comentariul meu