sibienii cer modificarea tarifelor pentru parcarea de la stadion - „a fost construit din bani publici”

Stadionul Municipal Sibiu a fost inaugurat în luna decembrie a anului trecut, momentul fiind unul extrem de important pentru toți sibienii. „Bijuteria” orașului a fost construită cu peste 200 de milioane de lei, banii venind exclusiv de la bugetul local. Acesta este și motivul pentru care mai multe persoane au semnat o petiție prin care cer municipalității să modifice tarifele de parcare din interiorul arenei. „Stadionul este construit pentru comunitatea locală”, spun sibienii, menționând că taxa de 10 lei pe oră este exorbitantă.

sibienii cer modificarea tarifelor pentru parcarea de la stadion - „a fost construit din bani publici”

În luna octombrie, cu două luni înainte de inaugurarea Stadionului Municipal, consilierii locali au aprobat, printr-o hotărâre de Consiliu Local, tarifele percepute la arenă. Pe atunci, primii care au comentat subiectul au fost organizatorii de evenimente, cărora taxa de închiriere a stadionului li s-a părut mult prea mare. Acum, după ce stadionul s-a deschis, apar noi „plângeri”. Taxa de parcare din incinta arenei este mult prea scumpă, spun oamenii, iar în speranța că vor reuși să schimbe tarifele, au inițiat o petiție. 

CITEȘTE ȘI: Tarifele de închiriere la Stadionul Municipal din Sibiu – De la 20.000 de lei pentru meciurile de fotbal și 25.000 de lei pentru spectacole

sibienii cer modificarea tarifelor pentru parcarea de la stadion - „a fost construit din bani publici”

Petiție pentru modificare tarifelor de parcare

Zece lei pe oră, atât trebuie să plătească șoferii care vor să își lase mașina în parcarea din incinta stadionului. Conform regulamentului, dacă pierd tichetul de parcare, sunt obligați să achite o taxă de 100 de lei, iar pentru deblocarea roților, se va percepe încă o taxă, tot de 100 lei. Sibienii consideră că prețul este exorbitant și, potrivit acestora, mult mai mare decât în orice capitală europeană. 

„Stadionul Municipal Sibiu a fost construit din bani publici, indiferent că vorbim despre fonduri europene sau bani din bugetul local. Stadionul Municipal Sibiu este construit pentru comunitatea locală a Municipiului Sibiu și pentru a beneficia aceasta de serviciile oferite de această construcție. Întrucât există mai multe servicii oferite de către baza sportiva și cel puțin 200 de locuri de parcare, acestea trebuie exploatate la maxim de către Administrația Publică a Bazelor Sportive. Prețul exorbitant practicat pentru o oră de parcare în incinta stadionului este de 10 lei/oră, ceea ce duce ca această parcare să fie la un preț cel puțin dublu decât în orice centru al oricărei capitale europene pentru o zi de parcare (24h), adică 240 lei”, spune inițiatorul petiției.

Semnatarii petiției au mai constatat că, în ziua meciului inaugural, parcarea a fost aproape goală și că, în ultima lună, nu a fost folosită de cetățeni, tocmai din cauza tarifului practicat. „Această parcare nu oferă nimic în plus decât o parcare din centrul orașului Sibiu, unde o oră de parcare este 2 lei. În aproximativ o lună de la darea în folosință, această parcare a fost defectuos administrată și impracticabilă inclusiv la meciul echipei de fotbal când pe stadion erau 13 mii de oameni și parcările erau goale, dar nu pentru că nu au venit oamenii cu mașinile la stadion, ci pentru că nu și-au permis luxul sa parcheze în stadion, blocând astfel toate trotuarele, drumurile și parcările de pe străzile adiacente stadionului”, spune inițiatorul petiției.

sibienii cer modificarea tarifelor pentru parcarea de la stadion - „a fost construit din bani publici”

Ce propun oamenii – Abonamente și 2 lei/oră

În prezent, oamenii care vin cu mașina la stadion au posibilitatea să își cumpere tichet pe ore. Nu există însă și abonamente. Cei care au inițiat petiția propun municipalității noi tarife și includerea în regulament a unui abonament pentru sibienii care locuiesc pe strada Școala de Înot.

„Prețul de 2 lei/h în intervalul 08:00-22:00 și 1 leu/h în intervalul 22:00-08:00 este propus pentru a aduce un venit în plus bazei sportive nemaifiind nevoie să fie suplimentat bugetul de administrare din bugetul local. Pe lângă solicitarea modificării prețului pe ora de parcare în incinta stadionului, solicităm posibilitatea achiziționării a unui abonament lunar/anual cu locuri nominale pentru proprietarii de autoturisme care locuiesc în blocurile de pe strada Școala de Înot întrucât indiferent dacă este târg expozițional, eveniment sportiv, piață volantă la Sala Transilvania sau orice eveniment pe stadion sau la antrenamente de fotbal pe terenurile din parc, noi locatarii nu mai avem unde să parcăm mașinile când ajungem acasă. Prețul acestui abonament propunem sa fie echivalent cu prețul unui abonament de parcare pe lună/an în zona A a orașului plus maxim 50% pentru ca locul să fie nominal”, se mai arată în textul petiției. (VEZI AICI PETIȚIA)

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

Publică

  1. Vedem ce înseamnă să avem la conducerea tuturor instituților locale etc.să avem doar ,,capete de fontă”,,cozi de topoare”care uită după ce sau proptit în funcții ptr.ce au fost aleși,în folosul comunității și a cetățenilor, aceasta se întâmplă în țara unde cei aleși sunt promovați numai pe criterii politice și pile și relații,cumetrii….

  2. Nenorociții, după ce că se laudă cu un stadion făcut din banii noștrii, acum vor sa ne jupoaie de bani pentru parcare, adică să facă și mai mulți bani de la noi!!! Javre de politicieni care se gândesc numai lari și nu la cetățenii Sibiului.

  3. 10 lei pe oră e mult cei drept. Dar consider că parcărule trebuie să deservească prioritar activitățile din incinta stadionului. Drept urmare abonamentul pt cei de pe Scola de Inot este excus.
    Când în sradion nu sunt organizate evenimente, parcarea poate fi lăsată la dispozitia soferilor, contra cost la un pret onest. Dar, in acest caz trebuie gasită modalitatea prin care in ziua in care este programat un eveniment, parcarea să fie în totalitatea ei la dispozitia organizatorilor.