Preotul Stoica de la Mănăstirea Sădinca suspendat de Mitropolia Ardealului - A cerut bani enoriașilor pentru a fi pomeniți în timpul slujbei
Sursă foto: facebook/Octavian Coman

Într-o predică ținută pe 1 ianuarie, preotul David Stoica de la Mănăstirea Sădinca, jud. Sibiu, a abordat diferite teme care au stârnit controverse în spațiul public. Ca urmare a acțiunilor sale, Mitropolia Ardealului a hotărât să îi oprească activitatea pentru o perioadă de timp.

Enoriașii nu vor mai fi pomeniți la slujbă dacă nu plătesc

În cadrul predicii pe care a ținut-o, preotul David Stoica a atins diverse teme precum: factura la curentul electric, cu cine votăm, plata la pomenire și moartea fostului Papă. Cea mai controversată afirmație pe care a făcut-o este aceea că enoriașii nu vor mai fi pomeniți la slujbă dacă nu plătesc.

„Și vreau să spun că cine nu plătește cununa anului, iasă, nu-l mai pomenesc, la revederci. Știi care-i problema? Cu banii ăia trăim și noi, din banii ăia luăm lumânări pentru altar, luăm lumânări de la Mitropolie, luăm tămâie ca să ne rugăm pentru voi. Deci salariul nostru, care e, îl dăm pe lumânări, îl dăm pe cărți, reviste teologice, papa, ăsta, zi, patriarhul și alte ălea”, a spus ieromonahul David Stoica în timpul prelegerii. 

Mitropolia Ardealului îi va suspenda activitatea

Ca urmare a declarațiilor pe care ieromonahul David Stoica le-a făcut, Mitropolia Ardealului a anunțat că acesta se află sub tratament medicamentos oncologic, iar afirmațiile făcute sunt în nume personal, iar ele nu reprezintă un punct de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, fiind contrare practicii liturgice a Bisericii. 

În vederea refacerii medicale și spirituale a părintelui David Stoica, s-a luat hotărârea opririi lui de la săvârșirea lucrărilor sfințitoare, urmând ca slujirea liturgică de la Mănăstirea Sădinca să fie suplinită de către P.C. Arhim. Calinic Teslevici, exarh eparhial” se mai arată în răspunsul Mitropoliei Ardealului. 

Ultima oră

Comentariul meu