peste 1700 de elevi și zeci de profesori cu gripă și viroză în școlile sibiului - nu sunt cursuri suspendate
Sursă foto: Raising Children Network

Din ce în ce mai multe cazuri de gripă au fost raportate la Sibiu, iar în această perioadă cei mai afectați sunt copii. Conform raportului transmis de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, în perioada 9-12 ianuarie 2023,  peste 40 de elevi au fost depistați cu cazuri de gripă. Cu toate acestea, cursurile nu sunt suspendate. 

Pentru mulți părinți, începerea școlii a stârnit o reacție de teamă în această perioadă, când la Sibiu cazurile de gripă sunt din ce în ce mai multe. Deși școlile din Sibiu s-au pregătit pentru situația actuală și au implementat metode de prevenire, cazurile de gripă și viroză s-au resimțit. Raportul trimis de ISJ Sibiu arată că 48 de elevi și 4 cadre didactice au fost diagnosticați cu gripă.

Citește și: Cazurile de gripă în creștere la Sibiu – Școlile aplică măsuri de prevenire – Medic de familie: „Situația este de epidemie”

În ceea ce privește cazurile de viroză, conform raportului trimis, 1702 elevii au fost diagnosticați. Pe lângă aceștia, au mai fost identificate cazuri la 44 de profesori, două persoane didactice auxiliare și 10 persoane nedidactice. Patru elevi și un cadru didactic au fost diagnosticați cu Covid.

Pentru evitarea înmulțirii cazurilor de gripă, medici recomandă evitarea zonelor aglomerate și respectarea regulilor de igienă. Tot pentru evitarea înmulțirii cazurilor de gripă, școlile de Sibiu au fost nevoite să introducă mai multe metode de prevenire precum: aerisirea claselor, punerea măștilor și dezinfectantului pentru mâini la dispoziția elevilor și realizarea triajului la începutul orelor. În momentul de față purtarea măștii nu este obligatorie, dar mai multe cadre didactice și personal din cadrul școlii au ales să le poarte.

Citește și: UPDATE Primele șase decese din cauza gripei la Sibiu – DSP face apel la populație: „Evitați aglomerația”

Ultima oră

Comentariul meu