toate cursele aeriene suspendate în statele unite – joe biden: "nu sunt dovezi privind atac cibernetic"

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a fost informat despre o problemă în sistemul informatic care a condus la decizia de suspendare a tuturor curselor aeriene, anunţă Casa Albă, precizând că, deocamdată, nu există dovezi despre vreun atac cibernetic.

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a anunţat, miercuri, că a decis suspendarea tuturor curselor aeriene interne din Statele Unite, ca reacţie la o defecţiune a sistemului informatic. Potrivit postului de televiziune CBS News, toate companiile aeriene au primit ordinul de a suspenda decolările de aeronave comerciale până cel puţin la 9.30, ora Washingtonului (16.30, ora României), pentru a se permite „validarea integrităţii datelor de zbor”, transmite Mediafax.

toate cursele aeriene suspendate în statele unite – joe biden: "nu sunt dovezi privind atac cibernetic"
(AP Photo/Patrick Semansky)

„Preşedintele Biden a fost informat în cursul dimineţii de secretarul Transporturilor despre o defecţiune a sistemului informatic al Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA). În acest moment, nu există dovezi despre un atac cibernetic, dar preşedintele a cerut Departamentului Transporturilor să efectueze o investigaţie completă privind cauzele”, a declarat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

Conform site-ului de profil FlightAware, peste 3.700 de curse aeriene aveau deja întârzieri, iar unele fuseseră anulate, înainte de anunţul suspendării zborurilor.

Ultima oră

Comentariul meu