mai multe căsătorii și mai puține divorțuri în 2022 la sibiu - sute de cupluri și-au unit destinele anul trecut
Sursa Foto - Pixabay

Căsătoria nu mai este „obligatorie” în ochii societății, iar divorțul nu mai este demult un subiect tabu. Cei care aleg că se separe de partenerul de viață nu se mai feresc de ochii și gura lumii, fiindcă, la fel ca unirea destinelor, și ieșirea dintr-o căsnicie care nu mai funcționează este o decizie importantă. Numărul mirilor care s-au căsătorit, anul trecut, în Sibiu, este ușor mai mare decât în 2021, pe când numărul divorțurilor a fost mai mic. 

Mulți sibieni au ales, anul trecut, să facă pasul cel mare și să își unească destinele. În 2022, la Primăria Sibiu, 800 de cupluri au spus „DA” și au început o viață împreună, numărul fiind mai mare decât în anul 2021, când s-au oficiat 770 de căsătorii. În anul 2020, doar 607 căsătorii au fost oficiate în orașul de pe Cibin, această descreștere fiind pusă, cel mai probabil, pe seama pandemiei, din cauza restricțiilor nemaiputând să se organizeze petreceri. Cele mai multe căsătorii au fost oficiate în anul 2019, când 993 de cupluri au semnat actele la primărie. 

Mai puține divorțuri 

Comparativ cu anul precedent, în 2022 s-au înregistrat mai puține divorțuri. Dacă în municipiul Sibiu, în 2021, au fost înregistrate 383 de divorțuri, în anul care tocmai s-a încheiat au fost 333. Douăzeci și șapte dintre acestea au fost administrative, iar 306 la Tribunalul și Judecătoria Sibiu. În cazul divorțurilor administrative, Primăria Sibiu precizează că cetățenii pot utiliza această modalitate doar în anumite condiții prevăzute de lege: soții sunt de acord cu desfacerea căsătoriei, nu au copii minori împreună, născuți din căsătorie sau adoptați împreună, nu sunt puși sub interdicție și nu au mai solicitat altor autorități desfacerea căsătoriei. 

În anul 2020, anul pandemiei, s-au înregistrat 345 de divorțuri, iar în anul 2019, 383 de divorțuri.

CITEȘTE ȘI: Avocat: „Trei dintre clienții care voiau să divorțeze s-au împăcat în fața instanței” 

Ultima oră

Comentariul meu