Chiar dacă sezonul de pescuit nu a început, pasionații pot începe pregătirile, iar cunoașterea zonei în care au voie să pescuiască este un punct de atins pe lista de sarcini. Pasionații de pescuit, dar și cei care vor să își dezvolte un hobby pot alege să practice această activitate în numeroase locații din Sibiu.
Pentru cei care vor să își petreacă ziua liniștiți la pescuit o pot face la Lacurile de la Săcel, cele de la Mândra, Tocile, barajul Avrig, Complexul Măgura din Cisnădie, Amurii Albi și multe altele. Persoanele din Sibiu care nu dețin permis pot pescui doar în locații private unde se percepe o taxă, iar cele care dețin permis pot să pescuiască pe apele concesionate din Sibiu. Lista completă se găsește pe AJVPS.
Lacurile din Săcel
La ieșire din Sibiu, spre Sebeș, în localitatea Săcel sunt șase lacuri unde se poate pescui crap românesc, păstrăv, somn, caraș, șalău, cosaș, biban, roșioară și clean.
Tarifele încep de la 25 lei și ajung la 100 lei. Pentru 24 ore tariful este de 100 lei, pentru 12 ore taxa este de 50 lei. Pentru a avea acces la Balta 4, taxa pentru pescari este de 60 lei, pentru Balta 6 costul este de 25 lei, iar pentru balta de concurs 100 lei.
Balta Poligon Dumbrăveni
Lacul are o adâncime între 0,5 m – 3 m și 300 m lungime. Acesta este un loc de pescuit împrejmuit de stuf, în zonă de deal, iar la Poligon Dumbrăveni există și loc de refugiu pentru pescari.
Taxa de pescuit este diferită în funcție de orele pentru care pescarii optează. De exemplu, 80 lei pentru 12 ore, 50 lei pentru 6 ore și 150 lei pentru 24 ore. Crabul sub 0,5 kg se eliberează și se pescuiește cu maxim 3 bețe de persoană (pentru fiecare băț în plus se plătește 10 lei). Pentru pescuitul de noapte se intră pe baltă până la ora 20:00.
La Amurii Albi, Dumbrăveni
Lacurile situate între orașul Dumbrăveni și comuna Viișoara se întind pe 1,7 ha de luciu de apă și sunt populate anual cu crap, amur alb și somn african, caras, novac, fitofag, şalău, biban și crap koi.
Taxa de pescuit este în funcție de timp și de numărul de bețe cu două cârlige. Pentru o zi întreagă, un pescar poate plăti 50, 60 sau 70 lei pe zi dacă are două, trei sau patru bețe, iar pentru o jumătate de zi 30, 35 și 40 lei în funcție de aceleași criterii.
Lacurile Mândra
„Lacurile Mândra” reprezintă un alt loc inedit de pescuit. La Complexul piscicol Mândra se poate ajunge prin Șura Mare, Ocna Sibiului și satul Mândra. La ferma Mândra, luciul de apă pus la dispoziţia pescarilor este de 120 ha. Tariful este de 50 de lei pentru 12 ore.
Lacurile Tocile
Situată la aproximativ 10 km de oraşul Sibiu, această zonă de agrement cuprinde 5 lacuri cu suprafaţă totală de 15 h. Bălţile sunt mărginite de filigorii, spaţii de grătar, cabane pentru cazare. Printre speciile de pești care se găsesc aici se numără: crap, salontă, cosac, scoicar, caras, şalău, somn, clean.
Complexul Măgura Cisnădie
Complexul Măgura din Cisnădie se află la poalele munților Cindrel, iar taxa este de 50 de lei pentru 12 ore. Aici pot găsi specii precum: crap, caras, șălău, biban şi plătică.
Baraj Avrig
Un alt loc unde sibienii se pot bucura în liniște de pescuit este barajul Avrig. Aici pot fi prinse specii de biban, caras, clean, crap, fitofag, mreană, roşioară, şalău, somn și ştiucă. Cei care preferă acest loc pentru pescuit trebuie să știe că au nevoie de permis ANPA + 13 LEI / 7 zile care se plătesc la Banca Transilvania.
Lacul Binder
În cadrul Complexului de agrement Lacul lui Binder din Sibiu este posibilă practicarea contra cost a pescuitului sportiv. Pentru pasionați, complexul de agrement este deschis dimineața devreme și seara. Pentru a evita atingerea cablurilor de tracțiune a instalațiilor de cablu, este permis doar pescuitul „la plută”, fiind interzisă orice altă modalitate de pescuit care presupune aruncarea la distanță.
Programul este de marți până duminică, între orele 7:00 – 9:30 și 20:30 – 23:00, iar taxa este de 20 de lei.
Baraj Gura Râului
Un alt loc unde se poate pescui în Sibiu este Barajul Gura Râului, care se află în apropierea localității Gura Râului. Această locație aparține de Asociația Fly Fishing Club Sibiu, iar prețurile se stabilesc în funcție de dimensiunea grupului.
Taxa pentru un permis de pescuit
Pentru cei care vor să obțină un permis de pescuit, acesta se poate obține cu 150 de lei (80 pentru pensionari și copii între 14 și 18 ani) de la casieriile de pe strada Constituției în Sibiu și pe strada Virgil Madgearu în Mediaș. Regulamentul complet se poate găsi pe site-ul AJVPS.