Sibiencele preferă machiajul natural - Eyeliner-ul și culorile nude cele mai căutate - Makeup artist: „Se regăsesc pe ele uitându-se în oglindă”
Sursă foto: Freepik

Fie că participi la o petrecere, la un eveniment sau pur și simplu alegi să îți petreci ziua în oraș, machiajul trebuie să fie perfect. Sibiencele au început să apeleze tot mai mult la un machiaj natural, iar creșterea prețurilor nu le-a făcut să renunțe la saloanele de frumusețe.

În ultima perioadă, la Sibiu, a început să fie căutat machiajul natural și simplu care pune în evidență trăsăturile sibiencelor. „În ceea ce privește clientele mele, acestea optează pentru un machiaj natural. Din punctul meu de vedere, cele mai multe sunt atrase de un astfel de machiaj care nu le schimbă trăsăturile și se regăsesc pe ele uitându-se în oglindă” ne-a spus Loredana Laszlo, makeup artist la Beauty By Loredana Laszlo.

Culorile nude cele mai apreciate

Pentru machiajul natural, cele mai apreciate culori sunt cele nude, lila, verde mentă și glitterul. „De obicei se merge pe natural, iar machiajul se concentrează pe o anumită trăsătură, de exemplu vreau să îmi iasă în evidență ochii sau buzele. Se dorește ca machiajul să arate aerat, să nu se vadă încărcat pe față. Un alt lucru pe care îl preferă sibiencele sunt genele smoc, nu cele bandă, pentru că sunt mai ușor de purtat, iar ochiul pare mai natural” ne-a spus Simona Iordache, makeup artist din Sibiu.

„În ceea ce privește rujul, depinde de fizionomia feței, de cât de deschisă este fața, pentru că în momentul în care pui doar un nude, va arăta urât și atunci se merge pe culorile mai pastelate, cum ar fi un rose. Eu prefer să le combin ca să obțin culoarea preferată a clientei. Eyeliner-ul a luat amploare în ultima perioadă și acum ,,ne jucăm” cu modelele lor” ne-a spus Ștefania Stancu, makeup artist din Sibiu.

Sibiencele preferă machiajul natural - Eyeliner-ul și culorile nude cele mai căutate - Makeup artist: „Se regăsesc pe ele uitându-se în oglindă”

 Prețurile au crescut, clienții au rămas

În ultima perioada prețurile au crescut considerabil, iar un machiaj profesionist a devenit mai scump cu 20-30%. „Din cauza creșterii atât a prețurilor materialelor, cât și a tuturor cheltuielilor, având în vedere că o locație implică și chirie, utilități și multe alte chestii, prețurile au crescut pentru un machiaj. Nu poți să faci un machiaj profesional, să arate bine și să ceri un preț de nimic” ne-a spus Cristina Tarța, makeup artist din Sibiu.

Pentru un machiaj simplu de zi, prețurile încep de la 100 de lei și pot ajunge la 500 de lei. Deși prețurile au crescut, clienții au rămas. „Eu nu mi-am schimbat prețurile, dar probabil o să le măresc de anul acesta. Nu cred că o să scadă numărul de clienți. Dacă nu îți pui foarte mult, aceștia o să vină în continuare” ne-a spus Alexandra Ozvath, care realizează un machiaj de zi cu 100 de lei, fără gene cu 120 de lei și cu gene 140 de lei. 

Citește și: Trenduri la miresele din Sibiu – Machiaj natural, coafură în stil simplist

Ultima oră

Comentariul meu