duș rece pentru csu la pitești - fc argeș a bătut sibiul la 14 puncte

CSU Sibiu a capotat din nou în campionat. Sibienii au pierdut luni seară cu 83 – 69 (28:13 14:23 24:13 17:20) în deplasarea de la Pitești. Argeșenii au dominat trei din cele patru sferturi ale partidei. Sibiul este la a treia înfrângere consecutivă și joacă etapa viitoare cu SCM Craiova acasă, în Sala Transilvania.

Piteștenii au început ca din tun disputa, cu un run de 10-0, datorat în mare parte celor două triple ale lui Măciucă, anunță baschet.ro. Walton a înscris primele puncte ale sibienilor. Argeșenii au continuat să mărească avansul prin Jevtovic și Freeman, dar Pratt a răspuns cu un coș de la distanță. Americanul a repetat isprava câteva posesii mai târziu, de data aceasta ca replică la un dunk al lui Jevtovic. Scorul după primul sfert, 28-13, a fost stabilit de tripla lui Zekovic.
Sibienii au deschis al doilea parțial cu patru puncte fără răspuns, datorită liberelor lui Barro și a layup-ului lui Manchon. Andrieș a marcat de la semi-distanță pentru trupa din Trivale, înainte ca Massey să transforme trei aruncări libere. Whelan a redus din diferență cu un coș de afară și un layup din tranziție, iar deficitul de pe tabelă redevenea de o singură cifră (35-26). Gavriloaia cu o triplă și Whelan cu un and-one au adus-o pe Sibiu la o singură posesie (37-34). Cunningham a replicat cu un layup, iar tripla lui Andrieș a majorat din nou diferența. La pauza mare, scorul era 42-36.

Nimic schimbat după pauză
Repriza a debutat cu șapte puncte consecutive înscrise de Freeman. Jevtovic a mărit avansul la 15 lungimi de la linia de libere, înainte ca Gavriloaia să marcheze primele puncte pentru echipa sa din a doua jumătate cu un coș de afară. Pratt și Manchon au punctat și ei de la libere, înainte ca Jevtovic să ducă scorul la 55-41 în urma unei acțiuni colective de toată frumusețea. Diferența a ajuns la 20 de puncte (63-43) după reușitele lui Massey și Cunningham. Oaspeții au reușit să reducă din ecart înaintea ultimului sfert, iar scorul era 66-49 cu 10 minute înainte de final.
Formația de pe malul Cibinului a marcat din acțiune, prin Pratt și Walton, pentru a reintra în meci. Măciucă a transformat două libere, după care Zekovic a reușit o triplă dificilă și ducea scorul la 71-53. Ritmul jocului a stagnat, astfel că trupa din Trivale nu a avut emoții până la final pentru victorie.
Nikola Jevtovic a fost omul meciului și a totalizat 20 de puncte și 10 recuperări. Trey Freeman a strâns 13 puncte, 6 pase decisive și 3 intercepții. De partea cealaltă, cel mai valoros jucător a fost Gaston Whelan cu 20 de puncte și 7 assist-uri.
În etapa următoare, FC Argeș va juca pe terenul celor de la CSM Petrolul Ploiești. BC CSU Sibiu va primi vizita celor de la SCM U Craiova.

Ultima oră

Comentariul meu