cazurile de gripă în creștere la sibiu - școlile aplică măsuri de prevenire - medic de familie: „situația este de epidemie”

Din ce în ce mai multe cazuri de gripă au fost raportate la Sibiu, iar unii medici de familie susțin că în perioadă ce urmează vor apărea și mai multe. Școlile sunt însă pregătite pentru această situație și au implementat măsuri de prevenire.

Medicii de familie din Sibiu s-au confruntat în ultima perioada cu tot mai multe cazuri de gripă. „Cazurile de acest fel s-au intensificat în ultima perioadă, iar cele mai multe au fost la adulți și persoanele de vârsta a treia” ne-a spus Adriana-Paula Boanta, medic de familie din Sibiu.

„Cazurile de gripă au crescut foarte mult, ba chiar s-au dublat în ultima săptămână. Nu este o diferență mare între cazurile găsite la copii și cele la adulți. Sunt o grămadă de adulți bolnavi, de copii, de oameni în vârstă. Situația este de epidemie clară după părerea mea”  ne-a spus Maria-Simona Campeanu.

 Începerea școlii va provoca noi cazuri 

Medicii de familie din Sibiu trag un semnal de alarmă în ceea ce privește începerea școlii, aceștia considerând că numărul copiilor bolnavi de gripă se va intensifica acum. „În ultima perioadă au fost mai multe persoane care au venit cu infecții respiratorii. Probabil, acum că a început școala o să apară cazuri și mai multe la copii” ne-a spus Adrian Benea, medic de familie din Sibiu.

De aceeași părere este și medicul Cristina- Anamaria Brumar, care susține că odată cu începerea școlii cazurile vor crește, deoarece în familie boala se transmite mult mai ușor.

 Școlile din Sibiu au aplicat metode de prevenire

Școlile din Sibiu s-au pregătit pentru perioada aceasta și au aplicat mai multe metode de prevenire printre care se numără: aerisirea și dezinfectarea claselor, realizarea triajului la începutul orelor și prezența dezinfectantelor pentru mâini. „Avem copii care absentează, dar nu au fost raportate cazuri de gripă. Triajul a fost realizat la începutul orelor și s-au pus în aplicare măsurile de prevenire. Ne-am pregătit de săptămâna trecută. Diriginții au înștiințat părinții, însă deocamdată nu avem cazuri confirmate” ne-a spus Maria Batâr, directoarea Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”.

„Cazuri de gripă nu avem, avem un cadru didactic bolnav până acum. Măsurile de prevenire au fost aplicate, asistenta a fost în clasă și a făcut tirajul. Avem dezinfectant și masca nu este obligatorie, dar am făcut recomandări în această privință. Părinții au primit de vineri toate informațiile necesare” ne-a spus Mihaela Filip, directoare Colegiului Național Pedagogic Andrei Șaguna

În momentul de față purtarea măștii nu este obligatorie, dar mai multe cadre didactice și personal din cadrul școlii au ales să le poarte. De asemenea, școlile asigura mască pentru oricine dorește să poarte. 

 

Ultima oră

Comentariul meu