cazul fetei răpite din tălmaciu, mediatizat și pe rețelele de socializare - sunați la 112 dacă o vedeți pe luminița

O adolescentă în vârstă de 14 ani a fost răpită, în toiul nopții, din propria locuință din Tălmaciu. Patru indivizi mascați au intrat peste ea în casă și au băgat-o cu forța într-o mașină, plecând într-o direcție necunoscută. În urma unui apel la 112, oamenii legii au intrat în alertă și au început căutările. Au fost emise comunicate de presă, postări pe rețelele de socializare și s-au implicat inclusiv persoane publice pentru a o găsi pe sibiancă. Dacă o vedeți, anunțați de îndată poliția! 

UPDATE

Minora a fost găsită în județul Brașov. DETALII AICI.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Polițiștii sibieni au intrat în alertă încă de la primele ore ale dimineții. O copilă de 14 ani din Tălmaciu a fost răpită de patru indivizi mascați. Bărbații au intrat peste ea în casă în toiul nopții și au vârât-o cu forța într-un autoturism marca BMW. Nimeni nu a mai văzut-o pe Luminița din noaptea de duminică spre luni. 

Poliția a declanșat la scurt timp mecanismul „Alertă răpire copil”, constituindu-se celulă de criză. „Alertă răpire copil” este un mecanism de acțiune complementar activităților pe care poliția le desfășoară în cazul disparițiilor de copii, fiind utilizat numai în situații de răpiri sau dispariții care pun în pericol viața sau sănătatea copilului. Acest mecanism are ca scop găsirea copilului și salvarea vieții acestuia, potrivit Poliției Române. 

În momentul în care este emisă o alertă de răpire copil, este necesar ca semnalul să fie difuzat în cât mai scurt timp, în cât mai multe medii și către cât mai mulți oameni. Pe pagina de Facebook a Poliției Române a apărut încă de dimineață o astfel de postare, la fel și pe pagina de Facebook a Poliției Sibiu. 

Pe Instagram, de asemenea, în zona județului Sibiu, utilizatorii au primit, în premieră, această alertă. 

cazul fetei răpite din tălmaciu, mediatizat și pe rețelele de socializare - sunați la 112 dacă o vedeți pe luminița

Polițistul Marian Godină este una dintre persoanele publice care a distribuit postarea Poliției Române, astfel încât informația să ajungă la cât mai multe persoane. 

Vă reamintim că minora în vârstă de 14 ani are o înălțime de 162 cm, 65 kg, ochi albaștri, păr șaten, fir drept, lung și ten deschis. Ea era îmbrăcată cu o bluză vișinie cu paiete aurii și cu pantaloni tip leggings. Dacă o vedeți sau cunoașteți informații despre cele întâmplate, sunați la 112 sau adresați-vă celei mai apropiate secții de poliție. 

Ultima oră

Comentariul meu