FOTO VIDEO Înghesuială și îmbrânceli la Bobotează în Piața Mare - Mii de credincioși s-au „luptat” pentru apă sfințită

Mii de credincioși s-au adunat la slujba de Bobotează din Piața Mare. După doi ani de pauză, oamenii s-au înghesuit vineri, 6 ianuarie,de la ora 12:00, pentru a lua apa sfințită.

 Peste 10.000 de litri de apă au fost pregătiți pentru evenimentul din Piața Mare, fiind îmbuteliați  în 15.000 de sticle de plastic și șase butoaie. Pe parcursul slujbei, credincioșii au ascultat în liniște, însă odată cu terminarea acesteia, a început un adevărat ,,spectacol”. Pregătiți cu mii de sticle, sibienii s-au înghesuit și împins pentru a primi apa sfințită.

La slujba de sfințire a apei a participat un sobor de preoți, în frunte cu Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza. „Iubiți credincioși, dăm slavă bunului Dumnezeu pentru semnele iubirii sale nemărginite pe care ni le-a trimis și pe care ni le trimite constant. Botezul Mântuitorului în Iordan a fost o pregătire și o prefigurare a botezului pe care l-am primit fiecare în pruncie” a transmis acesta.

Pentru a face față mulțimii, preoții au avut nevoie de jandarmi pentru distribuirea sticlelor de apă. La final, apa sfințită a ajuns la toată lumea, fără ca vreun credincios să aibă nevoie de intervenții medicale. 

 

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii