cea mai ieftină locuință din sibiu - se vinde cu 12.500 de euro

Piața imobiliară din Sibiu a cunoscut schimbări majore în ultimul an. Prețurile la apartamente au crescut semnificativ, determinându-i pe sibieni să se orienteze spre locuințele mai mici. Apartamentele cu două camere sunt mai căutate decât cele cu trei camere, însă există și apartamente cu o cameră la prețuri avantajoase pentru cine își caută o locuință „de început”.

Cea mai ieftină locuință aflată pe piața imobiliară din Sibiu este o cameră și se află la etajul doi, într-un bloc de patru etaje construit în anul 1984 și renovat în anul 2020. Pentru garsoniera cu suprafață utilă de 14 mp, cei interesați trebuie să scoată din buzunar 12.500 de euro. Apartamentul este complet mobilat și este compusă din o camera bucătărie și baie.

cea mai ieftină locuință din sibiu - se vinde cu 12.500 de euro
Sursa foto: Publi24

A doua cea mai ieftină locuință din Sibiu se găsește tot în cartierul Țiglari, la etajul doi al unui bloc. Garsoniera are doar 11 mp și se găsește pe piața imobiliară la un preț de 13.800 de euro. Locuința este „lăudată” ca fiind aproape de magazine, farmacii, școală și parc. La fel ca și în primul caz, camera are baie proprie.

Cu o sută de euro mai mult se vinde o garsonieră din același cartier. Cu o suprafață utilă de 14 mp, locuința se află la etajul 3 dintr-un bloc cu patru etaje și este compusă din hol cu chicineta pentru gătit, baie și o cameră.  „Probabil este o cameră într-un cămin de nefamiliști și dacă are baie, probabil ceva improvizație pentru că la 10 mp sigur nu a avut de la început baie. O garsonieră cât de cât utilă începe de la 25 – 26 mp în care să ai o cameră, o chicinetă, un hol și o baie”, spune Lucian Tarchilă, manager de vânzări la agenţia “Oglan Imobiliare”.

Locuințele cu o singură cameră sunt la mare căutare în Sibiu. „Garsonierele sunt printre cele mai căutate produse și cele mai puține pe piață, mai ales pentru cei care vor să investească sau pentru oamenii cu buget redus. Sunt mulți tineri care cumpără în primă fază o garsonieră, în ideea să o folosească câțiva ani și să fie un start pentru că la un moment dat vor să cumpere ceva mai mare”.

cea mai ieftină locuință din sibiu - se vinde cu 12.500 de euro
Sursa foto: Google Maps

Cartierul Țiglari – „Zona începe sa nu mai fie așa rău văzută”

Cei mai mulți sibieni, care vor să cumpere o locuință sau vor să investească în imobiliare, consideră Cartierul Țiglari ca fiind o zonă rău famată. Lucian Tarchilă spune că zona începe să nu mai fie rău văzută, odată cu noile  cartiere care s-au construit în apropiere, însă sibienii încă sunt reticenți în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe în zonă.

„Partea de Țiglari, locația veche, inițială și care a lăsat perspectiva unei zone rău-famată. În momentul în care spui „Țiglari”, multă lume se gândește la partea de câteva blocuri vizavi de Lacul lui Binder, unde sunt blocuri mai slab cotate. Acum, datorită schimbărilor din zona și a cartierelor care s-au construit, zona începe sa nu mai fie așa rău văzută de clienți. Însă, într-adevăr blocurile vechi din Țiglari sunt sub orice critică, referitor la nivelul de locuire. Unele dintre ele au acces deschis, intri direct pe casa scării. Nu sunt locuințe unde poți trăi la un standard decent de viață și atunci ajung să fie cumpărate de cei cu venituri mici și cu un nivel social mai jos”, spune Tarchilă.

Citește și: Costuri mai mari pentru cei care își vând locuința în 2023 – Specialiștii anunță scumpiri, deși piața imobiliară din Sibiu e înghețată

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu