sezon greu pentru proprietarii de pensiuni din păltiniș - lipsa zăpezii, principala cauză - „voucherele de vacanță ne mai țin în viață”
FOTO arhivă

Sezonul rece a fost până acum cel mai îndrăgit de proprietarii de cabane și pensiuni din Sibiu, însă anul acesta se pare că situația nu a fost favorabilă pentru ei. Tot mai mulți turiști au ales să nu mai frecventează aceste locuri din cazua lipsei zăpezii.

Proprietarii de pensiuni din Sibiu ne-au spus că această perioadă a fost una foarte slabă, clienții fiind tot mai puțini. „Într-un cuvânt…Catastrofal. Nu este zăpadă. Comparativ cu anii anteriori au fost extrem de puțini clienți” ne-a spus administrator de la Pensiunea Romantic Păltiniș.

Pentru unii proprietari, voucherele de vacanță sunt singurele care îi mai ajută. „Banii sunt tot mai puțini, cheltuielile sunt tot mai mari, a fost unul dintre cei mai slabi ani, Faptul că nu a fost zăpadă a influențat asta, în proporție de 50% .Cheltuielile mai mari și-au lăsat amprenta. Părerea mea este că voucherele de vacanță ne mai țin în viață” ne-a spus Ioan Ciorgoveanu, proprietarul Cabanei Rustic.

 Zăpada de pe pârtiile de schi, ajutor inedit în această perioadă

Pentru peniuniile care sunt apropiate de pârtiile de schi de la Platoș, zăpada artificială a fost un adevărat ajutor, cei mai mulți turiști fiind atrași de aceasta. Însă este posibil ca după perioada sărbătorilor, turiștii să nu mai fie la fel de încântați de acest lucru. „Până acum nu a fost o diferență comparativ cu anii anteriori pentru că au reușit să facă zăpadă pe pârtie. De Crăciun și de Revelion lumea nu vine pentru zăpadă, dar dacă nu ar fi zăpadă pe pârtie, cel mai probabil ne-ar fi afectat în perioada ce urmează” ne-a spus Victor Drăghiciu, proprietar Pensiunea Victoria.

„De Crăciun a fost slăbuț, de Revelion am avut plin. Faptul că nu este zăpadă ne influențează enorm, oamenii și-au făcut rezervare de ceva vreme și există cazuri în care vor să plece mai repede pentru că nu este zăpadă. La noi este arena Platoș, unde pe pârtie poți schia, dar una este zăpada artificială, iar alta este cea naturală” ne-a mărturisit Ramona Sârbu, proprietar Pensiunea RARA Păltiniș

Prețurile pentru o noapte încep de la 350 de lei

La Pensiunea RARA Păltiniș, prețurile pentru o cameră dublă timp de o noapte încep de la 350 de lei și pot ajunge până la 400 de lei. La Caban Rustic, cu 8 camere disponibile, prețul în această perioada este de 2000 de lei pe noapte.

„Prețurile s-au mărit din cauza TVA-ului care s-a mărit de la 1 ianuarie, nu am pus inflația peste, am pus doar mărirea de TVA” ne-a spus administratorul pensiunii Romantic Belvedere din Păltiniș, unde prețul pe două nopți pentru două persoane este de 1200 de lei. La Pensiunea Victoria pentru o cameră dublă și mic dejun inclus se plătesc 390 de lei pe noapte.

 

Ultima oră

Comentariul meu