rata șomajului în creștere vertiginoasă la sibiu - peste 700 de locuri de muncă sunt disponibile

Rata șomajului la Sibiu a crescut în ultima perioadă.  În luna august a anului trecut, rata șomajului era de 1,75%, iar în ultimul raport al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Sibiu rata șomajului este de 2,16%.

Deși rata șomajului în Sibiu nu este foarte mare, aceasta a crescut în ultima perioadă, conform raportului pe luna decembrie al AJOFM. Numărul total de șomeri este de 4255, dintre care 2008 femei și 2247 bărbați. Din totalul șomerilor, 839 sunt șomeri indemnizați și 3416 sunt șomeri neindemnizați.

Conform analizei pe grupe de vârstă, cei mai mulți șomeri sunt cuprinși între 40 și 49 de ani (1004), urmați de cei aflați sub 25 de ani (802). Cei mai puțini șomeri au vârsta cuprinsă între 25 și 29 de ani (360), urmați de cei aflați între 30 și 39 de ani (693).

 Locuri de muncă disponibile la Sibiu

În momentul de față, la Sibiu sunt disponibile 730 de posturi de muncă. Meseria cea mai căutată este cea de montator subansamble, meserie căutată de aproape toate companiile din zona de vest a Sibiului, precum Continental, IFM sau Marquardt. Pe lângă acestea, vorbitorii de limbă germană, engleză și franceză sunt la mare căutare.

Conform datelor AJOFM, Sibiu oferă numeroase locuri de muncă, printre cele mai căutate sunt de muncitorii necalificați la ambalarea produselor solide și semisolide, inginer de sisteme Software, urmată de șofer auto de diferite categorii și operator calitate flux. O meserie care nu va dispărea niciodată de pe piața muncii este cea de programator IT, conform specialiștilor, iar în Sibiu există o cerere foarte mare.

Citește și: Topul celor mai căutate job-uri la Sibiu – Montatorii de subansamble și vorbitorii de germană și franceză, cei mai ”vânați”

Ultima oră

Comentariul meu