metoda prin care frații tate obligau tinere să filmeze clipuri pentru adulți

Cei doi frați britanici Andrew și Tristan Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relații de iubire, după care le duceau într-o casă alături de alte fete și erau obligate să producă clipuri video ce erau ulterior postate pe site-uri de adulți, contra cost.

Instanța argumenteză că lăsarea lor în libertate ar reprezenta un pericol pentru ordinea publică, având în vedere gravitatea deosebită a infracţiunilor săvârşite, spunând că prin modul în care au acţionat au dovedit „un dispreţ fundamental pentru relaţiile sociale ocrotite de normele penale”, relatează HotNews.

Cei doi frați milionari britanici Andrew și Tristan Tate, reținuți de procurorii DIICOT sub acuzația de constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane şi viol, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind lată de Tribunalul București în 30 decembrie. Alături de ei au fost arestate și două tinere – o fostă polițistă și iubita lui Andrew Tate – acuzate că îi sprijineau pe cei doi în activitatea infracțională.

Măsura a fost contestată de avocații celor doi frați, iar Curtea de Apel București ar urma să pronunțe o decizie în 10 ianuarie.

De asemenea, cei doi frați britanici au contestat și decizia procurorilor DIICOT de a le pune sub sechestru mai multe bunuri, între care mașini de lux.

Eugen Vidineac, avocatul celor doi frați, a declarat joi pentru Hotnews.ro că decizia DIICOT a fost contestată la Tribunalul București, considerându-se că „măsura procurorilor este exagerată”.

Cum își recrutau victimele cei doi milionari britanici

Judecătorul de la Tribunalul București arată în motivarea deciziei de arestare modalitatea în care erau recutate victimele de către cei doi frați, în baza mărturiilor unora dintre tinere.

Astfel, una dintre victime a fost recrutată, fiind convinsă să vină din străinătate, prin inducere în eroare cu privire la intenția de a pune bazele unei relații de căsătorie sau concubinaj și prin existența unor false sentimente.

  • „Cu privire la mutarea sa în România, persoana vătămată a declarat că inculpatul i-a spus inițial că vor locui împreună, însă ulterior i-a spus că în casa în care locuiește acesta stau mai mulți bărbați care lucrează cu el și cu fratele său, așa că este mai bine să ia un alt apartament, doar pentru ei doi.
  • La momentul în care persoana vătămată a ajuns în România, inculpatul nu se afla în țară și i-a spus persoanei vătămate că nu va putea locui în apartament, aceasta trebuind să locuiască cu … …, care i-a cumpărat biletul de avion, a preluat-o de la aeroport și a condus-o în imobilul unde urma să locuiască (…)
  • Persoana vătămată a arătat că atunci când inculpata a luat-o de la aeroport i-a spus că va locui cu niște fete care lucrează pentru inculpatul … și fratele său, acestea având conturi pe … și împărțind câștigurile cu cei doi.
  • A menționat persoana vătămată că i s-a părut ciudat ceea ce îi spunea inculpata …, dar era deja în România și nu mai avea ce face, gândindu-se că în momentul în care inculpatul va reveni în România vor locui împreună, așa cum îi promisese”, se menționează în motivarea instanței.

Judecătorul arată că, în ceea ce privește infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat, relevante sunt atât declarațiile victimelor, cât și conversațiile purtate prin intermediul unei aplicații, din care rezultă atât ierarhia în cadrul grupului, cât și rolul fiecăruia dintre membri, care racolau tinere ce erau transportate și adăpostite apoi în locuințe din România.

Instanța mai notează că „declaraţiile persoanelor vătămate și ale martorelor audiate în cauză au relevat un tipar în modul de acțiune al inculpaților, care conferă greutate şi credibilitate declaraţiilor luate în mod individual, cu atât mai mult cu cât aceste declarații se coroborează și cu rapoartele de expertiză psihologică în ceea ce privește persoanele vătămate, dar și cu aspectele rezultate din conversațiile purtate între victime și inculpați prin intermediul aplicației”.

Tribunalul București arată că „lăsarea inculpaților în libertate prezintă un pericol pentru ordinea publică şi se impune arestarea preventivă pentru înlăturarea acestei stări de pericol, având în vedere gravitatea deosebită a infracţiunilor săvârşite de către inculpați, modalitatea concretă în care aceștia au acţionat dovedind un dispreţ fundamental pentru relaţiile sociale ocrotite de normele penale”:

  • „Sub acest aspect, judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că lăsarea inculpaților în stare de libertate prezintă un pericol pentru ordinea publică şi se impune luarea măsurii arestării preventive pentru înlăturarea acestei stări de pericol, având în vedere gravitatea deosebită a infracţiunilor săvârşite de către inculpați, modalitatea concretă în care aceștia au acţionat, dovedind un dispreţ fundamental pentru relaţiile sociale ocrotite de normele penale.
  • (…) rezultă fără putință de tăgadă profunda lipsă de respect pentru normele legale și totala indiferența față de valorile sociale ocrotite de care dă dovadă inculpatul … …, dar și atitudinea de desconsiderare față de femei în general, pe care le percepe doar ca un mijloc de a obține câștiguri mari în mod facil.
  • Judecătorul nu poate fi de acord cu susținerea apărării în sensul că aceste conținuturi video prezintă doar un personaj și nu pot fi avute în vedere, întrucât inculpatul manifestă aceeași atitudine și în relațiile cu persoanele vătămate, iar acest lucru transpare cu evidență din conținutul conversațiilor cu acestea aflate la dosarul de urmărire penală”.

Deși Andrew Tate este în arestul Poliției Române, pe contul său personal de Twitter, unde are 4,3 milioane de urmăritori, apar în continuare numeroase postări.

Mesaje criptice și învățături islamice, plus un „retweet” al unui actor porno

El a postat pe rețeaua de socializare de când a fost reținut, și ulterior arestat, mai multe mesaje unele criptice, altele motivaționale sau citate din învățături ale Islamului:

  • „Ei complotează și plănuiesc, iar Allah plănuiește și el; dar cel mai bun dintre planificatori este Allah. Surah Al-Anfal Ayat 30
  • „Allah nu împovărează un suflet dincolo de ceea ce poate suporta.” [Surah Baqarah : 286]
  • Dumnezeu este de partea noastră, așa că Matrix nu va învinge. Inshallah
  • Mintea ta este un instrument. Învață să fii stăpânul ei, nu sclavul ei.
  • Nu aveți altă opțiune decât să activați la cel mai înalt nivel. Orice altceva mai puțin înseamnă eșec.
  • Perspicacitatea mea de neegalat, împreună cu pura mea tenacitate, mă fac un adversar de temut în orice domeniu al activității umane. Pentru fiecare domeniu pe care Matrix îl închide, avem zeci de domenii gata să îl înlocuiască.
  • Știrile sunt gratuite pentru că au nevoie de ele pentru a vă controla.
  • Ne aflăm în mijlocul unui război spiritual. Bătălia finală dintre umanitate și mașini – înainte de a fi redus la un cod QR. 99,9% dintre oameni refuză sabia și scutul, paralizați ca civili, așteptând să fie măcelăriți de hoarda de mașini. Adevărata pandemie este lașitatea.
  • Ai o putere nelimitată. Exploateaz-o. Fii de neoprit.
  • Majoritatea oamenilor nu cred că este posibil. Este posibil. Puteți avea Totul. Mă adresez puținilor bărbați inteligenți din lume care refuză să trăiască mai prejos”.

Pe lângă mesaje, contul lui Andrew Tate a și redistribuit mesaje ale altor utilizatori, inclusiv unul al lui Stirling Cooper, care „garantează” că frații Tate sunt nevinovați și susține că „oameni cu putere multă trag sfori pentru a încerca să-i reducă la tăcere”. „Îi cunosc personal pe acești bărbați și nu sunt traficanți de persoane”, a adăugat Stirling.

Ultima oră

Comentariul meu