Individul care a încercat să mituiască polițiștii în trafic la Sibiu, plasat sub control judiciar
foto arhivă

Comerciantul de la Târgul de Crăciun, care a fost prins pe picior greșit în trafic și care a încercat să-i mituiască pe polițiștii care l-au oprit, a fost plasat sub control judiciar. Omul e din județul Harghita.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani a fost prins băut la volan în cursul zilei de marți, chiar după ce s-a terminat Târgul de Crăciun din Sibiu, acolo unde el era vânzător. Omul a încercat să îi mituiască pe polițiști pentru a scăpa de dosarul penal.

CITEȘTE ȘI: Comerciant la Târgul de Crăciun, prins beat la volan în Sibiu – A încercat să-i mituiască pe polițiști

„În completarea comunicatului emis în cursul zilei de ieri, 04.01.2023 privind săvârşirea infracţiunii de dare de mită de către o persoană de sex masculin  în vârstă de 31 de ani din județul Harghita, care anterior a desfăşurat activităţi comerciale ocazionate de Târgul de Crăciun din Sibiu pentru care s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a acestuia, vă facem cunoscut că prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 04.01.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 alin. 1 Cod Penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, republicată”, spune prim procurorul adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Ulterior, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 04.01.2023 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 04.01.2023, ora 16:00 până la data de 04.03.2023, ora 16:00.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ultima oră