un student la medicină în sibiu a salvat viața unui om în turda - „mă bucur că am avut șansa să ajut”

Cosmin, un tânăr din Câmpia Turzii, student la Facultatea de Medicină din Sibiu și voluntar în cadrul ISU, a salvat viața unui om căzut pe stradă. Fără să stea pe gânduri, a coborât din mașina în care se afla și a acordat primul ajutor bărbatului, ținându-l în siguranță până la venirea echipajului SMURD. „Mă bucur să am avut șansă să mă opresc până să vină ambulanța și să ajut”, a spus Cosmin.

Cosmin, un tânăr din Câmpia Turzii, student la Medicină Generală în Sibiu, visează de mic să lucreze în medicina de urgență. Încă de la vârsta de 16 ani, s-a înscris în programul „Salvator din Pasiune” la ISU Cluj, iar la scurt timp, datorită dedicării lui, a ajuns coordonatorul voluntarilor de la Detașamentul Turda. După liceu, s-a înscris la facultate în Sibiu, iar acum este în anul doi și continuă să fie voluntar în cadrul ISU Sibiu. 

Marți, când se întorcea din Sibiu împreună cu tatăl său către casă, în orașul Turda, a zărit un om căzut pe stradă și câteva persoane care îl priveau pe cel căzut. Atunci și-a dat seama că nimeni nu acordă primul ajutor și l-a rugat pe tatăl lui să oprească. Și-a luat ghiozdanul de prim ajutor pe care îl poartă mereu cu el și a mers să evalueze situația. După ce a așezat victima în poziția de siguranță și a protejat-o de hipotermie cu o folie termoizolantă, Cosmin a apelat numărul unic de urgență 112, întrucât persoana care a sunat inițial nu a știut să ofere niciun detaliu dispecerilor. La scurt timp, echipajul SMURD al Detașamentului Turda a sosit la fața locului și a preluat victima care era stabilizată de Cosmin. Cei care au coborât din ambulanță erau foștii lui colegi. 

„Când mi-am văzut foștii colegi coborând din ambulanță, mi-am adus aminte de momentele în care mă opream când trecea o ambulanță pe stradă și eram curios ce se întâmplă. Acum, după patru ani de voluntariat, mă bucur că am avut șansa să mă opresc până să vină ambulanța și să ajut”, a spus tânărul. 

Povestea a fost făcută publică de către colegii lui de la ISU Sibiu, pe pagina de Facebook. „Cosmin, suntem recunoscători pentru exemplul de dedicare pe care ni-l oferi! Ne bucurăm să te avem alături! Sincere felicitări!”, este mesajul publicat de ISU Sibiu. 

Ultima oră

Comentariul meu