pericol de electrocutare la cisnădie - improvizaţii electrice în parcul măgura

Situație dezagreabilă în Parcul Măgura din Cisnădie, acolo unde mai multe fire de curent sunt lăsate la îndemâna oricui, mai ales a copiilor care se joacă în zonă la doar câțiva metri de tablourile electrice ruginite. Instalațiile nu duc lipsă de improvizații, banda izolatoare și colierele de plastic fiind elementul cel mai utilizat al celor care au efectuat lucrările.

Firele care alimentează cu energie electrică stâlpii și iluminatul festiv din parcul de joacă din Cisnădie reprezintă un real pericol pentru copiii care îl frecventează, iar nerespectarea distanței de securitate până la echipamentele electrice aflate sub tensiune, ori neconștientizarea pericolului de electrocutare, pot duce la o adevărată tragedie în cazul în care nu vor fi luate măsuri. Mai mult decât atât, în condițiile în care vremea este nefavorabilă, există posibilitatea unui scurctcircuit. 

În imaginile trimise de cititorul publicației Ora de Sibiu se poate oserva cum ștecherele ce ar trebui ferite de temperaturile scăzute sau condiții atmosferice instabile precum îngheț sau ploaie, sunt agățate de crengile pomilor, fiind susținute fie cu bandă izolatoare, fie cu ajutorul unor coliere de plastic. Nici în tablourile de siguranță situația nu este mai bună. Toate firele existente sunt cârpite cu bandă izolatoare de diferite culori, iar cutia nu este încuiată.

pericol de electrocutare la cisnădie - improvizaţii electrice în parcul măgura

Echipa redacției Ora de Sibiu a încercat să îl contacteze pe primarul orașului Cisnădie, Gheoghe Huja, însă fără succes. În ciuda încercărilor de a primi un răspuns, primarul a declarat că nu răspunde la întrebări telefonic.

 

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Tot satul ala este o improvizatie! N-au reusit sa puna niciun capac de canal la nivelul strazii. Bumperele de pe strazi sunt din beton, sa fie siguri ca ramai fara baia de ulei. Daca treci cu masina dinspre Sibiu spre Cisnadioara, nu ai cum sa iesi cu ea intreaga din sat. Cand te uiti ce angajati are cisnadia, iti dai seama instant ca asta este maxiul competentei lor.

  2. Aceasta se întâmplă când toate lucrările efectuate de administrarea Orașul Cisnădie sunt făcute aproape umai de asistați sociali, fără experienta în domeniu! Alt exemplu, asfaltarea orașului, de 30 de ani nau reușită ridice capacele la canalizare și pluvialele de pe margine, unde dacă ai norocul sa intri cu roata acolo ai rămas! Totuși, dacă vrei să ști ce trebuie să schimbi la mașină, nu trebuie decât sa tranvesezi Cisnădiea și afli tot ce-ți bate asa ai scutit bani pe care iai da la servis pentru o constatare!