cerere mai mică la sălile de nunți din sibiu în 2023 - meniurile s-au scumpit cu până la patruzeci la sută

Nunta reprezintă unul dintre cele mai frumoase evenimente din viață, însă necesită multă răbdare și timp din partea mirilor. Pentru început, cei mai mulți verifică disponibilitatea restaurantelor și prețurile ca mai apoi să rezerve sala pentru o anumită dată, preferabil vara. În urma discuțiilor cu mai mulți administratori de restaurante, anul acesta se anunță a fi unul promițător pentru majoritatea sălilor de nunți din Sibiu, dar nu la fel ca anul 2022, dat fiind contextul pandemiei.

Pentru sălile de nunți, anul 2023 se anunță a fi profitabil, însă nu la fel ca anul trecut. Un reprezentant al restaurantului „Select” a spus că deocamdată cererea este mică pentru anul 2023. „Nu prea am ce să vă spun pentru că nu prea există cerere, dar comparativ cu anul trecut cred că va merge mai bine. Prețurile au crescut odată cu inflația și încep de pe la 270 lei până la vreo 310 lei, depinde de ce își alege fiecare”, spune un reprezentant al restaurantului Select.

Administratorul de la „The Secret Garden” consideră scăderea numărului de rezervări „o revenire la normalitate”. „În comparație cu anul trecut este o scădere, cum era și de așteptat având în vedere că anul trecut s-au organizat multe nunți care au fost amânate din cauza pandemiei, timp de un an, doi. Prețurile sunt la fel ca anul trecut. Intervalul de prețuri este între 330 lei și 420 lei”, spune administratorul.

Numărul cererilor pentru anul 2023 este unul mulțumitor pentru administratorul restaurantului „Cristinne”. „Avem rezervări și pe 2023 și pe 2024. Nu sunt așa multe solicitări ca să fie plin, dar sunt solicitări care se fac cu un an înainte. Toată lumea face nunta vară, în iunie, iulie, august”, spune Iuliu Todea, administratorul sălii de nunți.

Au fost foarte multe nunți „înghesuite”

Cu toate acestea, sunt și mulți sibieni care deja se orientează pentru a rezerva sala pentru anii viitori. „Au fost foarte multe nunți „înghesuite”. Din cauză că a fost pandemia multe nunți s-au mutat anul trecut. Cererea continuă să fie foarte bună și anul acesta. Sunt foarte mulți care deja încep să rezerve sala de nunți pentru 2024 sau 2025. Pentru orice sală de evenimente, lunile de vară sunt cele mai pline”, spune Victor Armenciu, unul dintre proprietarii restaurantului „Versailles”.

Sălile mai mici, cu până în 150 de locuri, sunt și ele căutate pentru organizarea petrecerilor pentru botez, la fel ca și până acum. Administratorul restaurantului „Mamma Mia” Sibiu spune că există cerere. „Cred că anul 2023 va fi unul bun. Și anul trecut a fost bun, fiind după pandemie”, spune administratorul Bogdan Damian.

cerere mai mică la sălile de nunți din sibiu în 2023 - meniurile s-au scumpit cu până la patruzeci la sută

Meniurile mai scumpe decât în 2022

Anul trecut majoritatea produselor au cunoscut scumpiri semnificative, la fel ca și prețul utilităților care a crescut alarmant. În acest sens, administratorii restaurantelor s-au văzut nevoiți să mărească prețurile la meniuri. În general, în Sibiu meniurile costă între 270 lei și  400 lei.

„The Harmony”, printre cele mai noi săli de evenimente din Sibiu, are cerere pentru anul 2023 și chiar pentru 2024. La fel ca și alte săli de nunți, „The Harmony” a mărit prețul meniurilor în raport cu inflația. „Mai avem liber doar duminicile, cererea este peste ce noi ne așteptam, cele mai solicitate sunt zilele de sâmbătă. Noi am mărit prețul meniurile în funcție de inflație. Majorarea prețurilor la meniu este cu 20 lei. Suntem mai noi și preferăm să ne menținem un preț mai mic, fiind mulțumiți și de marja de profit pe care o avem”, spune Ana Maria Voica, manager la „The Harmony”.cerere mai mică la sălile de nunți din sibiu în 2023 - meniurile s-au scumpit cu până la patruzeci la sută

Prețurile au crescut semnificativ la sala de nunți „Cristinne”. „Sunt mai multe variante pe care ei și le aleg și în funcție de asta se face prețul. Unii vor cu prăjituri, cu cake bar, cu tort. Clienții își aleg și atunci normal că prețurile diferă, dar oricum au crescut cu 30% – 40%. Încep de la 300 lei si merg până la 400 lei, în funcție de opțiunile pe care le aleg fiecare”, spune Iuliu Todea, administratorul sălii de nunți.

Meniurile la restaurantul „Mamma Mia Sibiu” au crescut cu același procent ca la sala de nunți „Cristinne”. Dacă anul trecut la „Mamma Mia Sibiu” prețul unui meniu pentru botez era 180 lei, acum este 210 lei.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu