cafetiera nu este deloc demodată

Încă nu te-ai decis ce aparat de cafea performant să îți cumperi sau ești reticent să renunți la cafetiera ta de toate zilele? Nu este nicio problemă, aparatul mai poate aștepta. Sunt multe lucruri pe care, probabil, nu le știi sau nu ai fost până acum conștient de ele, în ceea ce privește cafetiera de pe blatul bucătăriei tale.

Cunoscute și ca aparate care prepară cafeaua prin picurare, acestea  au fost inventate pentru a automatiza procesul de preparare, ceea ce numești acum, cafea espresso. Aici, vei găsi toate informațiile de care ai nevoie, inclusiv răspuns la majoritatea curiozităților.

Curățarea este esențială

S-ar putea să crezi că, dacă utilizezi cafetier în fiecare zi, nu trebuie să faci mare lucru, dar curățarea aparatului este importantă! De fapt, trebuie să-l detartrezi și să-l cureți.

Apa conține minerale și, bineînțeles, folosești apă pentru a face cafea. Detartrarea îndepărtează acumularea de minerale din interiorul mașinii de cafea (pe elementul său de încălzire, în special). Dacă nu îți detartrezi mașina, cafeaua ar putea să nu devină suficient de fierbinte sau să nu fie preparată corect, deoarece temperatura este vitală atunci când vine vorba de extragerea aromei complete din boabele de cafea. Detartrarea mașinii poate consta în simpla trecere prin ea a unui oțet alb distilat.

Curățarea mașinii, pe de altă parte, elimină uleiurile reziduale de cafea din carafă, coșul de preparare și camera de preparare. Aceste uleiuri pot înfunda mașinile și chiar pot deveni râncezite, făcându-ți cafeaua să nu aibă gustul dorit. De asemenea, îți pot înfunda mașina, astfel încât să nu mai funcționeze.

Nu îți face griji! Nu trebuie să detartrezi sau să cureți mașina foarte des. Recomandat este să le faci pe amândouă de fiecare dată când termini o cutie de filtre de cafea.

Știai de aceste reguli pentru prepararea cafelei perfecte?

Există câteva reguli atunci când vine vorba de a face o cafea bună:

  • Începe cu apă rece și cafea proaspăt măcinată pentru cel mai bun gust.
  • Nu folosi mai multă cafea măcinată decât recomandă producătorul în manual. În caz contrar, poți ajunge să supraîncarci coșul și chiar poți să-ți înfunzi mașina. Curăță filtrul și carafa în mod regulat cu apă și detergent de vase. În caz contrar, se va acumula un reziduu uleios, rezultând o băutură care nu are gust. În general, urmează regulile de mai sus!
  • După ce cafeaua este preparată, cel mai bine este să o bei în câteva ore. Cafeaua care se află în oală poate începe să devină râncedă, pe măsură ce uleiurile se întorc. Dacă ai o carafă termică, cafeaua va ramane fierbinte/bună mai mult timp, dar cafeaua într-o carafă de sticlă se va răci mult mai repede.

3 întrebări frecvente în achiziționarea unei cafetiere

#1. Ce dimensiune dorești?

Probabil că vei dori ca aparatul să stea pe blatul tău, așa că va trebui să te asiguri că se va potrivi. Măsoară spațiul de pe blat unde dorești să amplasezi mașina (nu uita să verifici înălțimea de la blat până la partea de jos a dulapurilor superioare). Apoi verifică dimensiunile aparatului pentru a vedea dacă se va potrivi.

#2. Vrei o carafă din sticlă sau termică?

O carafă termică îți va menține cafeaua mai fierbinte mai mult decât una din sticlă. Mașinile cu carafe de sticlă au de obicei o placă de încălzire. Dacă ești unul dintre acei oameni care se îngrijorează mereu dacă ai oprit sau nu aparatul de cafea, s-ar putea să nu fie pentru tine. Plita încinsă poate, de asemenea, să ardă cafeaua, rezultând un gust prost. Dezavantajul carafelor termice (în afară de preț) este că majoritatea nu pot fi curățate în mașina de spălat vase, iar deschiderea îngustă de deasupra le face dificil de curățat în interior.

#3. E necesară o râșniță încorporată?

Deși nu este foarte comun, unele aparate de cafea cu picurare au o râșniță încorporată. Înseamnă că nu trebuie să îți faci griji cu privire la măcinarea boabelor într-un pas separat.

Ce spui? Erai conștient de aceste informații sau le-ai aflat pentru prima dată?

Ultima oră

Comentariul meu