Plantare masivă pe malurile Cibinului - Peste 1500 de arbori și arbuști au fost deja amplasați

Odată cu lucrările de amenajare a malurilor Cibinului, s-au început și plantările de arbori, arbuști și plante perene pe întreaga porțiune pe care se amenajează pistele. Sunt 1500 la număr, iar condițiile meteo favorabile au permis deja plantarea lor în ultimele zile ale lunii Decembrie.

Până în prezent s-au plantat 299 de arbori din totalul de 430 prevăzuți a fi plantați în cadrul proiectului. Ca specii, s-au plantat 277 sălcii, iar restul mesteceni și stejari de baltă. Arborii sunt calitatea A, au fost importanți din Uniunea Europeană, cu certificat de conformitate și fitosanitar. Înainte de a fi plantați au fost ținuți o lună pentru aclimatizare, aceasta chiar dacă au fost aduși din țări cu o climă asemănătoare cu cea a României.

Au fost de asemenea plantați 295 de arbuști din totalul de 520 care vor fi plantați până la finalizarea lucrărilor. Printre aceștia, salvii, sălcii integra Hakuro – Nishiki și sălcii Purpea Nana. Alți 225 de arbuști urmează să fie plantați în martie 2023. Zona va fi înfrumusețată de asemenea de plante perene precum iedera, lavanda sau diverse ierbri decorative și plante acvatice.

De asemenea, 7500 de mp de taluz au fost însămânțați cu iarbă prin hidroînsămânțare. Acțiunea de îmbogățire a vegetației de pe malurile Cibinului va continua în primăvara anului viitor, când se preconizează că lucrările propriu-zise de amenajare a pistelor se vor apropia de finalizare.

Proiectul de amenajare a malurilor Cibinului își propune realizare a 3,6 kilometri de pistă pentru biciclete, cu iluminat ecologic, cu LED, conectat la un sistem de comandă la distanță, două pasarele ciclopietonale, ambele cu acces în strada Viitorului, una amplasată la intersecția străzilor Viitorului – Mureșului – Crișului și una amplasată la confluența pârâului Rossbach cu râul Cibin, cinci puncte de belvedere și trei zone de relaxare amplasate în zona străzilor Malului, Cibinuluiși respectiv Viitorului, mobilate cu bănci.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. Subscriu la comentariul anterior. Auzi ca plantare masiva si ei au pus cateva bete si niste fire de iarba care nu vor trece iarna. Pai da, daca numeri fiecare smoc de iarba plantat, iesi la un numar de 1500 de „plantari”. Vedem in cat timp vom avea din nou umbra pe acolo. 15-20 de ani asa?

  2. Publicitate electorala, au nevoie si ziaristii de ceva banuti de la primarie si mai ales de la firma care ia o gramada de bani de la primarie sa planteze bete care la primavara se vor dovedi doar ca sint niste uscaturi !