foto: pescarul care s-a înecat în olt la bradu, găsit de experții americani
foto: arhivă

Sibianul care în urmă cu două săptămâni a plecat la pescuit pe râul Olt și s-a înecat a fost căutat zile întregi de familie și de autorități, însă fără vreun rezultat. Cu ajutorul unui sonar, adus tocmai din Statele Unite ale Americii, trupului lui a fost găsit chiar înainte de Anul Nou. 

foto: pescarul care s-a înecat în olt la bradu, găsit de experții americani

Bărbatul din Sibiu care în urmă cu două săptămâni a plecat la pescuit pe râul Olt, în zona localității Bradu, și s-a înecat, a fost căutat neîncetat de familie și de autorități. Nu au avut succes până acum, astfel că au cerut ajutor și în străinătate, în Statele Unite ale Americii, de unde miercuri seara au plecat la drum spre România mai mulți experți. Americanii au venit cu un echipament performant, cu ajutorul căruia trupul sibianului a putut fi găsit în scurt timp.

CITEȘTE ȘI: Sibieni dispăruți în Olt – Un bărbat a fost găsit decedat

Așadar, în cursul zilei de vineri au fost reluate căutările. Experții au folosit sonarul și au reușit să îi găsească trupul. „Misiunea de căutare-salvare a unui bărbat de 37 de ani, desfășurată pe râul Olt din 17.12.2022, s-a încheiat. Bărbatul a fost găsit decedat cu ajutorul echipei de căutare americane”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Vad pe Facebook ca americanii sunt de fapt niste voluntari specializati in astfel de cautari. Cam rusinos pentru noi sa vina unii de la mii de km sa rezolve problema.

  2. Ce bine ca ISU e dotat cu muuulte izolete si tot felul de porcarii care sa ne protejeze de Covid,dar o scula performanta care sa ii ajute in astfel de situatii nu exista.Au reusit 2-3 oameni,cu un aparat,ce nu au reusit cateva institutii in 2 saptamani,cu atatia oameni implicati.