Bărbat care vindea petarde în Piața Cibin, reținut de poliție - Din cauza lui, un copil a ajuns la spital

Un bărbat a fost reținut în urma raziei de joi din Piața Cibin. Acesta era cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă după ce un copil a ajuns la spital fiindcă i-a explodat o petardă în mână. Omul avea un „arsenal” întreg în piață, dar și în mașina parcată în zonă și intenționa să vândă în continuare articole pirotehnice, în ciuda cazului respectiv. 

„La data de 29 decembrie a.c., în jurul orei 13:00, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități de verificare în zona Pieței Cibin din municipiul Sibiu, existând suspiciuni rezonabile că în această zonă sunt comercializate articole pirotehnice fără drept de către persoane neautorizate”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Bărbat care vindea petarde în Piața Cibin, reținut de poliție - Din cauza lui, un copil a ajuns la spital

În cadrul acțiunii, a fost identificat un bărbat în vârstă de 23 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, care oferea, pe trotuar, dintr-o plasă, spre vânzare articole pirotehnice din categoriile F1, F2 și F3. Polițiștii au procedat la verificarea sediului comercial deținut de către acesta în Piața Cibin, precum și a autoturismului, fiind ridicate 120 kilograme de articole pirotehnice in categoriile F1, F2 și F3 deținute fără drept.

CITEȘTE ȘI: Razie în Piața Cibin – Mascații au găsit petarde ascunse sub flori

Având în vedere că bărbatul era cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce la data de 4 decembrie, un minor în vârstă de 13 ani s-a prezentat la Spitalul Luther prezentând vătămări corporale după ce i-a explodat în mână o petardă, polițiștii au luat măsura reținerii acestuia pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu. În cursul acestei zile, tânărul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Bărbat care vindea petarde în Piața Cibin, reținut de poliție - Din cauza lui, un copil a ajuns la spital

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, fapte prevăzute și pedepsite de Legea 126/1995 R, precum și  vătămare corporală din culpă, conform  art. 196 alin. 1 din Codul penal.

Ultima oră

Comentariul meu