sibianul dispărut în olt, căutat în continuare - americanii oferă ajutor

Bărbatul din Sibiu care în urmă cu două săptămâni a plecat la pescuit pe râul Olt, în zona localității Bradu, și s-a înecat, este căutat neîncetat de familie și de autorități. Nu au avut succes până acum, astfel că au cerut ajutor și în străinătate, în Statele Unite ale Americii, de unde miercuri seara au plecat la drum spre România mai multe persoane. Americanii vin cu un echipament performant, cu ajutorul căruia trupul sibianului ar putea fi găsit într-o oră. 

Sibianul dispărut în apele râului Olt este căutat neîncetat de aproape două săptămâni. Nici de sărbători familia nu s-a oprit din căutări. Au luat parte la acțiune, până acum, pompieri, scafandri, salvamontiști și echipe chinotehnice, atât din Sibiu, cât și din alte județe. Condițiile meteo nefavorabile, vizibilitatea redusă, curenții și vegetația există au îngreunat și mai mult misiunea, astfel că trupul bărbatului nu a putut fi găsit. Familia nu și-a pierdut speranța, astfel că a cerut ajutor în SUA. Un ONG de acolo deține un echipament performant, cu ajutorul căruia sibianul ar putea fi găsit într-o oră. 

CITEȘTE ȘI: Sibieni dispăruți în Olt – Un bărbat a fost găsit decedat

Miercuri seara, americanii au pornit către România. Au plecat din Chigaco, au avut o oprire în München, iar de acolo au avut planificat zborul către Sibiu. „Jeff Casper și cu mine suntem în drum spre Sibiu, pentru a căuta un pescar dispărut. Fiul meu, Jeremy Cormican ni se va alătura. Jeff încearcă să negocieze taxa pentru bagaje de 1400.00 dolari, însă nu am avut noroc. Din Chicago la Boston apoi München Germania și în final până la Sibiu România. Mă rog la Dumnezeu ca tot echipamentul meu să ajungă până acolo și înapoi. Multe mulțumiri lui Dave Smith pentru că ne-a adus la aeroport”, se arată în postarea de pe pagina ONG-ului Bruce’s Legacy din SUA. 

CITEȘTE ȘI: Apel AJVPS către pescarii cu bărci cu sonare – “Ajutați la căutarea pescarului dispărut pe Olt”

Trupul sibianului va fi căutat și joi până când va fi găsit. 

Ultima oră

Comentariul meu