restaurări la palatul de vară al baronului brukenthal - se amenajează și noi locuri de cazare
sursa foto: adrianka.ro

Fundația Samuel Von Brukenthal propune reamenajarea unui corp de clădire al Palatului Brukenthal din Avrig, astfel încât acesta să poată funcționa ca spațiu de servicii și pentru organizarea de expoziții. 

Fundație vrea să redea clădirii respective personalitatea arhitecturală specifică barocului târziu prin eliminarea, pe cât posibil, a compartimentelor adăugate ulterior anilor 1925-40. Până la începutul anilor 1990, clădirea a făcut parte din Sanatoriul de tratament pentru boli pulmonare și de recuperare, fiind dotat cu încăperi de cazare pentru tratament și odihnă, amenajate inițial la nivelul parterului și apoi extinse parțial si în podul mansardat.

Proiectul ar urma să fie realizat în 12 luni și propune, printre altele, schimbarea destinației podului mansardat în spațiu de cazare, în care ar urma să fie amenajate peste zece camere.

Acțiunea propusă se înscrie în graficul general de intervenții asupra obiectivelor ce fac parte din „Moștenirea Baronului Samuel von Brukenthal”, intervenții care au la bază intenția de „Reabilitare arhitectonică, peisageră și tehnico-edilitară” a întregului ansamblu al palatului, situat pe strada Gh. Lazăr nr. 39 în Avrig, avizată de Ministerul Culturii.

Ultima oră

Comentariul meu