iarnă grea în sua - poliția caută victime din casă în casă

Polițiștii și membrii Gărzii Naționale au mers miercuri din ușă în ușă pentru a-i verifica pe locuitorii din unele cartiere din Buffalo, în urma viscolului de Crăciun care a dus la formarea unui strat de zăpadă de 140 de centimetri în cel de-al doilea oraș ca mărime din statul New York.

Furtuna a dus la scăderea accentuată a temperaturilor în cea mai mare parte a SUA provocând zeci de decese. 34 de persoane au murit în Buffalo și în împrejurimile comitatului Erie unde s-au înregistrat cele mai mari probleme, scrie Mediafax.

Reprezentantul comitatului Erie, Mark Poloncarz, a declarat că ar putea fi găsiți și mai mulți morți în timpul verificărilor din ușă în ușă în cartierele care au rămas fără curent electric pentru perioade îndelungate în timpul furtunii, potrivit Reuters.

„Ne temem că există persoane care nu se simt bine sau care ar fi putut să moară”, a declarat Poloncarz în timpul unei conferințe de presă miercuri.

Aproape toată energia electrică a fost restabilită până miercuri dimineață, iar utilajele încercau să elibereze parțial străzile. Obiectivul era ca minimum o bandă de circulație să fie deschisă pe fiecare stradă până miercuri seara, a declarat Poloncarz.
Potrivit prognozei, în următoarele zile, în zonă se va încălzi ușor și nu mai sunt anunțate ninsori.

Ultima oră

Comentariul meu