Alternative vegane pentru masa de Anul Nou la Sibiu - Sushi, salate, hummus sau torturi fără zahăr și îndulcitori
sursa foto: ea.md

Pentru cei mai mulți dintre sibieni, masa de Revelion este compusă din mâncăruri tradiționale, specifice sărbătorilor de iarnă, cele mai întâlnite fiind preparatele din carne de porc. Ce alegeri au la îndemână cei care preferă un meniu vegan sau vegetarian? 

Mai multe restaurante din Sibiu oferă posibilitatea unor astfel de alternative, cu livrare rapidă, prin intermediul aplicațiilor Glovo sau Tazz. Astfel, cei care vor să ”scape” în seara de Anul Nou de preparatele din carne pot alege dintr-o mulțime de feluri de mâncare destinate veganilor sau vegetarienilor – de la sushi la humus, prăjituri și torturi.

Sushi în variantă vegană

Unul dintre cel mai apreciate feluri de mâncare este reprezentat de celebrul sushi, iar sibienii au la îndemână chiar varianta vegană a acestui preparat. „Sushi Master” oferă cea mai variată gamă în acest sens, prin diferite combo-uri care conțin roșii, castraveți, sparanghel prăjit, salată iceberg și susan, la prețuri între 27 și 67 de lei.

Alternative vegane pentru masa de Anul Nou la Sibiu - Sushi, salate, hummus sau torturi fără zahăr și îndulcitori

Burgerii vegani sunt și ei o alternativă – chiar una rapidă – la preparatele tradiționale din carne. Aceștia conțin ingrediente precum năut orez, legume, salată, cartofi, ceapă și sosuri, și pot fi comandați de la Lili’s Cafe sau Gyros King la prețuri între 37 și 40 de lei. Mo’s Burger oferă cea mai ieftină variantă, la doar 17 lei. Cei care se mulțumesc doar cu cartofi pot opta la Cartofisserie pentru trei meniuri cu nuggets vegani și cartofi la prețuri sunt între 12 și 33 de lei.

Un platou de humus, între 22 și 25 de lei

Cele mai ieftine preparate ce pot fi luate la pachet sunt supele și salatele. Supele de legume pot fi găsite în aproape orice restaurant din Sibiu. Cele mai avantajoase prețuri sunt la Naturo Healthy Food, unde o porție costă doar 15 lei, iar salatele de pe platformele de livrare, 28 de lei.

Humusul este și el la mare prețuire. ”Hug the Plate” oferă un astfel de platou oriental la 24 de lei, ”Lili’s House” la 25 de lei, iar cel mai ieftin este la restaurantul Urban Food, unde costă 22 de lei.

Alternative vegane pentru masa de Anul Nou la Sibiu - Sushi, salate, hummus sau torturi fără zahăr și îndulcitori

Ofertă bogată de deserturi vegane și vegetariene

Pe masa de sărbătoare nu trebuie să lipsească dulciurile, iar pentru cei care caută alternative 100% naturale, Sibiul are oferte variate, de la torturi însiropate la prăjiturele mici, toate făcute din ingrediente care nu dăunează corpului uman.

„Sunt deja comenzi pentru torturi pe zona asta, mai multe față de anii ante-pandemici. Am observat asta din 2021, faptul că interesul local pentru produsele de acest fel a crescut. Lumea a devenit conștientă ce mănâncă și cum”, spune Denis Neagu, manager de locație la Naturo Healthy Food.

Alternative vegane pentru masa de Anul Nou la Sibiu - Sushi, salate, hummus sau torturi fără zahăr și îndulcitori

Oferta este bogată, iar câteva dintre magazinele unde se pot efectua comenzi sunt „Naturai” pe Nicoale Bălcescu, „Rawissima” pe Bulevardul Victoriei, „The Healthy Cake” de pe Strada Oncești sau „Naturo Healthy Food” pe Nicolae Bălcescu . Prețurile torturilor raw vegane, cu diferite arome, încep de la 140 de lei și ajung până la 525 de lei.

Mai multe detalii legate de ofertele de livrare ale produselor vegane pot fi găsite aici.

Ultima oră

Comentariul meu