live - paradă cu zeci de cete ale junilor din mărginimea sibiului la săliște - obiceiul este vechi de peste șaptezeci de ani
Sursă foto: facebook/ Primaria Saliste

Miercuri, 28 decembrie, la ora 12:00, va avea loc la Săliște tradiționala ”întâlnire a cetelor de juni”. ”Ora de Sibiu” va transmite evenimentul live pe pagina de Facebook  și pe site.

VEZI AICI  :FOTO VIDEO Sărbătoarea cea mai frumoasă a Mărginimii Sibiului – Zeci de cete de juni și junese au dansat și cântat pe străzile din Săliște

Anul acesta la „Întâlnirea Cetelor de Juni din Mărginimea Sibiului” vor fi prezente 12 cete care vin din: Săliște, Orlat, Tilișca, Gura Râului, Galeșul de Argeș, Vaideeni, Sadu, Râul Sadului, Miercurea Sibiului, Rășinari, Apoldu de Jos și Jina. „Tradiția se păstrează de foarte multă vreme, de după al doilea război mondial. Am avut doar doi ani de întrerupere din cauza pandemiei, și a mai fost o perioadă în anii ’60, dar în rest a fost continuitate și ne bucurăm de acest lucru”, ne-a spus Horaţiu Dumitru Răcuciu, primarul comunei Săliște.

Întâlnirea va include o paradă a portului popular românesc și prezentarea fiecărei cete, și se va încheia cu Hora Unirii. „Ne bucurăm foarte mult că se păstrează tradițiile care sunt foarte importante pentru noi, românii, și este important că tinerii noștri se mobilizează an de an și ne încântă cu portul și cu dansul popular”, adaugă primarul. 

Ultima oră

Comentariul meu