video bilanțul consiliului județean sibiu în decembrie – finanțarea noului spital județean prin pnrr, extinderea aeroportului și premierea elevilor cu rezultate deosebite

Consiliul Județean Sibiu a prezentat bilanțul proiectelor din ultima lună a anului 2022. Printre cele mai importante evenimente se numără propunerea de finanțare a noului Spital Județean prin PNRR, obținerea autorizației de construcție pentru modernizarea Aeroportului Internațional Sibiu și Gala Performanței în Învățământul Preuniversitar. 

YouTube video

Proiectul construirii Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost propus spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acesta ar urma să fie cofinanțat dintr-un împrumut la Banca Europeană de Investiții, iar valoarea totală a proiectului ar ajunge astfel la peste 2,8 miliarde de lei. De asemenea, s-a obținut autorizația de construire pentru modernizarea Aeroportului Internațional Sibiu. Termenul limită de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2023.

În domeniul asistenței medicale, Consiliul Județean a susținut cercetarea în cadrul secției de neuroștiințe de la Spitalul de Psihiatrie cu investiții de peste 1,2 milioane de lei. S-au făcut progrese semnificative și în dotarea secției de neurologie a Spitalului Județean, unde a fost adus și montat un nou aparat RMN. O altă realizare menționată este premierea portalului medical al Consiliului Județean la Gala „Romanian Healthcare Awards”.

Consiliul adaugă faptul că, în colaborare cu Ambasada Statelor Unite ale Americii a fost înființat la Biblioteca Județeană Astra „American Corner”, un spațiu multifuncțional destinat activităților culturale și educaționale. Bilanțul menționează, de asemenea, o vizită în Republica Moldova pentru reabilitarea și dotarea Bibliotecii Publice Raionale „Ion Druță”, un proiect dedicat schimbărilor climatice în parteneriat cu Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj, și desemnarea Rășinariului ca „Best Tourism Village” de către Organizația Mondială a Turismului.

La aceste realizări se adaugă organizarea Galei Performanței în Învățământul Preuniversitar, la care 161 de elevi și 108 profesori au primit premii în valoare totală de 126000 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu