garda de mediu a dat amenzi de un milion de lei în 2022 - cea mai mare pentru o firmă care a intrat cu un buldozer pe valea frumoasei

Anul 2022 a fost unul ”bogat” în sancțiuni date de Garda de Mediu pe raza județului Sibiu. Până astăzi, în urma a peste 800 de controale, Garda a dat amenzi usturătoare, a făcut cinci sistări de activitate și a întocmit cinci propuneri de începere a urmăririi penale.

Pe perioada întregului an, Garda de Mediu a impus 784 de măsuri coercitive și a dat zeci de sancțiuni contravenționale în județ. Valoarea totală a sancțiunilor a ajuns la peste 1.360.000 lei, mult mai mare față de 2021 când s-au dat amenzi în valoare de 1.273.200 de lei. Cea mai mare amendă, de 60000 de lei, a fost dată unei ferme din Șeica Mare, care în luna iunie a intrat cu un buldozer pe Valea Frumoasei din Rășinari, care este arie naturală protejată.

Cele mai multe amenzi au fost date pentru desfășurarea activităților fără autorizație de mediu. Sibienii au mai fost sancționați din cauza lipsei documentelor doveditoare privind transportul deșeurilor, a depozitării necontrolate a deșeurilor, a nerespectării actelor de reglementare, a blocării râurilor din Sibiu cu deșeuri și din cauza lipsei evidenței gestiunii deșeurilor generate ca urmare a desfășurării activităților de producție.

Cele 844 de controale au inclus acțiuni tematice, controale planificate, făcute împreună cu alte autorități sau dispuse de Comisariatul General, inspecții pentru verificarea măsurilor impuse sau făcute pe baza autosesizărilor și a reclamațiilor.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Și câți sunt aceea care au și achitat amenzile la Garda de Mediu????
    Că doar hârtia suportă….