ce fac sibienii cu brazii de crăciun – îi aruncăm în locuri speciale sau puteți primi cupoane de reduceri în magazine

În multe dintre casele sibienilor, ”vedeta” sărbătorilor de iarnă este bradul  de Crăciun natural care aduce în căminul gazdelor culoarea verde și mirosul puternic și plăcut al pădurii. După sărbători, odată despodobiți, brăduții își mai pot găsi întrebuințări medicale.

Sirop de ace de brad pentru sistemul imunitar

În perioada de iarnă, siropul de ace de brad este recomandat pentru tuse persistentă, imunitate scăzută, oboseală intelectuală și poftă de mâncare excesivă. Acele de brad se desprind de pe ramuri cu ajutorul unui cuţit și se spală. Se strivesc ulterior pe o planşetă de lemn, cu un sucitor. Se umple cu ele un borcan pe un sfert, după care se adaugă miere (polifloră, de preferat), până se umple complet. Borcanul se închide ermetic şi se păstrează într-un loc călduros timp de 3 săptămâni. Se obţine astfel un sirop cu miros foarte puternic de brad, care trebuie filtrat şi păstrat în vase bine închise.

Baia cu ace de brad ajută la durerile reumatice

Baia cu ace de brad se recomandă pentru tratarea durerilor reumatice, a răcelii, gripei, afecțiunilor respiratorii, oboselii fizice și psihice. Există mai multe metode de a pregăti o baie cu ace de brad. Una dintre ele recomandă ca la un litru de apă în clocot să se adauge doi pumni de ace de brad. Se lasă la fiert timp de 20 de minute, se strecoară şi se adaugă în apă pregătită pentru baie, la o temperatură de 37-38 de grade. Se stă în apă timp de 12-15 minute, iar după îmbăiere se face un duş de câteva secunde cu apă cât mai rece. Baia aceasta se poate face o dată la trei zile, timp de 4-5 săptămâni. Altă metodă recomandă ca la cinci litri de apă să se adauge două căni cu ace de brad. Se pune la fiert la foc mic, timp de 20 de minute, apoi se acoperă vasul şi se lasă lichidul la infuzat timp de 12 ore. Fiertura se toarnă apoi în apa pregătită pentru baie. Baia terapeutică durează aproximativ 20 de minute și se poate face o dată la 3 zile, pentru o perioadă oricât de îndelungată.

Ceai de brad pentru insomnie

Ceaiul preparat din ace de brad este un remediu util pentru insomnie, depresie și întărirea generală a corpului. Acesta se prepară astfel: acele de brad uscate și zdrobite se amestecă în porții egale cu ceai de salcie fermentat. Două lingurițe din amestecul rezultat se pun într-un ceainic și se toarnă peste ele apă fiartă, răcită la o temperatură de aproximativ 80 de grade. Se acoperă cu un prosop și se lasă șa infuzat cel puțin zece minute. Ceaiul nu trebuie consumat de mai mult de două ori pe zi. 

Brazii în ghiveci pot fi replantați

Dacă ați achiziționat un brad în ghiveci, puteți încerca să-l plantați în grădină, când vremea permite, sau puteți încerca să-l păstrați și întrețineți ca să-l folosiți și la anul. Iar dacă ați cumpărat bradul de la un magazin care vă oferă un voucher dacă îl duceți înapoi, aveți ocazia să recuperați o parte din cheltuială.

Brazii aruncați se colectează până în 16 ianuarie

Firma de salubrizare care se ocupă de curățarea orașului ne-a transmis că brazii uscați se încadrează la deșeu biodegradabil. „Pentru că este deșeu biodegradabil se pun în pubela maro, sau – mai indicat – lângă ea. Brazii se colectează până pe 16 ianuarie, iar colectarea se face în felul următor: în zona de case se colectează de lângă pubela maro în ziua de colectare a pubelei maro, iar în zona de blocuri la platforma de colectare din apropierea blocului”, ne-au transmis reprezentanții firmei SOMA.

De asemenea, dacă ați cumpărat bradul de la un magazin care vă oferă un voucher dacă îl duceți înapoi, este o ocazie să reduceți cheltuielile pentru cumpărăturile făcute acolo. De exemplu la LEROY MERLIN pentru bradul pe care îl aduci poți primi un voucher de 25 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu